Türkiye ve Suudi Arabistan arasında güçlü iş birliği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye ve Suudi Arabistan arasında güçlü iş birliği

Ekonomi Haberleri

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Suudi Arabistan ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendiren önemli anlaşmalara sahne oldu.

Forum kapsamında, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında birçok sektörde işbirliğini ve yatırımı teşvik edecek mutabakat zaptları ve iş anlaşmaları imzalandı. Forum, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih, Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, DEİK Başkanı Nail Olpak ve iki ülkeden çok sayıda ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özellikle dikkat çeken anlaşmalardan biri, Tor Holding ve Suudi Arabistan Yatırım Bakanlığı arasında gerçekleşti. Yüksek düzeyde bir işbirliği öngören bu anlaşma, iki ülke arasındaki ekonomik bağları daha da güçlendirmeyi amaçlıyor. Tor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Torun, anlaşmanın önemine dair yaptığı açıklamada, "Bu yüksek düzey işbirliği anlaşması, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri pekiştirerek, her iki ülkenin de karşılıklı yararına olan projelere ve girişimlere zemin hazırlayacak. Anlaşmanın hayata geçirilmesi ve somut projelerle iki ülke arasındaki işbirliğinin artırılmasının yanısıra Suudi Arabistan'ın 2030 Vizyonu içerisinde rol almaktan dolayı büyük bir heyecan ve memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında güçlü iş birliği

21 İŞ ANLAŞMASI YAPILDI

Forum boyunca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de katılımıyla, Suudi Kalkınma Fonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında bir işbirliği anlaşması da dahil olmak üzere toplam 6 mutabakat zaptı imzalanırken, Türk ve Suudi firmaları arasında 21 iş anlaşması yapıldı. Bu anlaşmaların, iki ülke arasındaki ticaret hacmini ve ekonomik işbirliğini önemli ölçüde artırması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...