HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Balıkesir'deki seçim referandum gibi olacak: 10 NUMARA YARIŞ

Düzenleyen: /
Balıkesir'deki seçim referandum gibi olacak: 10 NUMARA YARIŞ
Balıkesir, Fatih Selek, Yücel Yılmaz, AK Parti, Haber

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’nin Büyükşehir adayı Yücel Yılmaz “Balıkesir siyaset üstü düşünür. Yönetim tarzını beğenmezse oyunu değiştirir. Bu da kişiye göre davranacakları bir seçim olacak” dedi ve ekledi: Bütün ilçelerimizden karşılık alacağımıza inanıyorum.

Fatih Selek BALIKESİR

Çok ilginç, sürprizlere gebe bir seçim süreci yaşıyoruz. Siyasi partiler 24 Haziran’da tatbik ettikleri ittifakı, mahallî idarelerde de deneyecekler. AK Parti ve MHP cenahında baskın liderlikten dolayı çatlak oluşmadı. Ancak muhalefetin başı biraz dertte. Bazı yerlerde masa kurulmadan dağıldı denebilir. İlk bomba da Balıkesir’de patladı. Bu ilde geçtiğimiz seçimde yüzde 30 oy alan CHP, adayını geri çekti ve kendi oylarının ancak yarısı kadar temsil hakkı bulunan İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı aldı. Ankara’da masa başında yapılan hesapların sahadaki karşılığı ne olacak bilinmez. Bilinen bir şey var ki CHP Balıkesir teşkilatı rahatsız. Bu da AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz’ın işini kolaylaştırdı.

Balıkesir’de seçim, referandum gibi olacak. Yüzde 50+1’i bulan başkanlığı alacak. Bir buçuk yıl içinde Ahmet Edip Uğur ve Zekai Kafaoğlu’ndan sonra üçüncü büyükşehir belediye başkanını görmeye hazırlanan şehirde kimin kazanacağı merak ediliyor. Biz de bu meraklılardan biri olarak Karesi Belediye Başkanı ve AK Parti’nin büyük şehir adayı Yücel Yılmaz’ı dinledik. İlde AK Parti’li 14 ilçe belediye başkanının arasından ön plana çıkmasının sebebini sorduk.

DERSİMİZE ÇALIŞIYORUZ

Seçimde öncelikleriniz neler, vatandaşa ne vadedeceksiniz?
Biz insan odaklı bir belediyecilik yapıyoruz. Gençlere, kadınlara, aile bireylerine, iş dünyasına yönelik eksiklerin altyapısını çıkarıyoruz. Şehrimizi Balıkesirli olma duygusuna taşıyacak, ilçeler arası bağlantıları sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Benim zaten beş yıldır Karesi Belediye Başkanlığım var. Verdiğimiz değerleri, il geneline yayarak yapacağız.

Balıkesir'deki seçim referandum gibi olacak: 10 NUMARA YARIŞ

BİRÇOK ‘ŞAPKAM’ VAR

Bu kadar belediye başkanları arasında sizin ön plana çıkmanızın sebebi neydi?
Diğer arkadaşlarla kendimi kıyaslamak istemem ama bir Karesi Belediye başkanı olarak neye dikkat ettiniz derseniz, Ticaret Odası Meclis Başkanlığından geliyorum esnaf olarak görebiliyorum, eğitim sektöründen geliyorum öğrenci, öğretmen gözüyle görebiliyorum. Babayım, baba gözüyle görebiliyorum. Şapkam çok benim. Buna bağlı olarak sağlıklı bilgi aldığım bir arkadaş grubum da var. Hedefleri doğru tespit ettik ve istikrarı sağladık. Tarafsız, rozetsiz, şehrin her kesimine, eksiksiz eğitim, sosyal, kültür ve çevre alanında sürekli sürdürülebilir hassasiyetle devam ediyoruz. Belediye başkanlarının yaptığı hataları tecrübe edindik. Bir belediye başkanı çok pahalıya mal olabiliyor. Sahada iyi dinlemeniz, konulara vâkıf olmanız lazım. Sizin işiniz vatandaşı dinlemek, problem olmayan yerde proje yapacağım diye problem çıkarmamanız. Yaptığınız şeylerin hep faydalı olması. Biz engel değil, destek olan taraftayız.

DÜNYAYI GEZDİM

Belediye başkanları genelde avukat ve müteahhit oluyor. Siz eğitimcisiniz. Bunun avantajı ya da dezavantajı var mı?
Benim eğitimci kimliğim eski. Yaklaşık 24 bin öğrenciye hizmet veren, 600 personel istihdam eden eğitim kurumlarını yöneterek geldim. Bu çok şey öğretti. Belediye başkanı olmadan önce Avrupa’nın tamamını ve üniversiteleri gezmiştim. Hizmetleri görüp ‘Bizde niye yok’ diye demeye başlamıştım. Bir gün AK Parti ‘Belediye başkanı olur musun?’ diye davet etti. Belediye başkanı olduktan sonra dünyayı gezmedim. Kokoreç yemeyen insanın canı kokoreç istemez. Kaliteyi görmek, insanlara yaşatmak lazım. İnsan kaynağı, bilgi, finans ve zaman yönetimi konusunda uzmanlıklarım ve eğitimlerim var.

***

ÖNCE BARIŞTIRDIK

Yücel Yılmaz göreve ilk başladığı yıllarda vatandaştan belediyeye günlük 300’den fazla komşu şikâyeti alıyormuş. Bunun üzerine projeleri komşuluk hakkı üzerine geliştirmişler. Yılmaz “Zabıtamıza, belediye çalışanlarımıza eğitim verdik. Her müdürlüğümüze ayrı görevler yükledik. Mesela yapı kontrol müdürü şikâyet üzerine işlem yapan değil, barıştıran tarafta oldu. Şikâyetleri yarı yarıya düşürdük” dedi.

ÇOCUKLARA YÜZMEYİ ÖĞRETTİK

Yücel Yılmaz’ın Türkiye’ye örnek olacak icraatları var. Onlardan biri “Havuzlar Mahalleye, Çocuklar Havuza” projesi. Belediye, okul bahçelerine kurduğu havuzlarla şimdiye kadar binlerce çocuğa yüzmeyi öğretmiş. “Hamdolsun. Bütün çocuklarımız ilkokul ikinci sınıfta yüzmeyi öğrenecek dedik” diyen Başkan Yılmaz “Kurtdereli güreşleri, basketbol takımımız, kent konseji, matematik cepte gibi projelerimiz de marka oldu” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...