Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

Düzenleyen:
Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

GÜNDEM Haberleri

Son dakika deprem... Elazığ'da korkutan deprem! Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son bilgilere göre depremde 19 vatandaşımız hayatını kaybetti, 551 kişi ise yaralandı

Son dakika deprem... Elazığ'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi ise depremin 6.5 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklama ile depremde hayatını kaybeden 19 vatandaşımız olduğunu duyurdu.

PEŞ PEŞE ARTÇI DEPREMLER
AFAD, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı depremin kaydedildiğini açıkladı. AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Sivrice'de 6,8 büyüklüğünde depremin meydana geldiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu depremden sonra 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 35 artçı deprem kaydedilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

BAKAN AKAR'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'daki depreme ilişkin, "İl dışında Sivrice merkez olmak üzere taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Bunu netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor." dedi. kar, deprem sonrasında bütün askerlerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

İlgili arkadaşların çalışmaların sürdürdüğünün altını çizen Akar, "Deprem büyük olduğu için sarsıntı büyük olmuş. İnsanlar panik halinde. Oradaki arkadaşlarımız halkı teskin etmeye çalışıyorlar. Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok, hasar görülmüyor. Askerlerimizde herhangi bir can kaybı yok, askeri birliklerimizde büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında Sivrice merkez olmak üzere taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Bunu netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyor. Askeri birliklerimize, kara ve hava birliklerimize teyakkuz talimatını verdik. Herhangi bir ihtiyaç halinde halkımıza yardım etmek üzere hazırlıklarını sürdürüyorlar." diye konuştu.

İŞTE DEPREM BÖLGESİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR

"Sivrice merkeze ulaşabildiniz mi?" sorusu üzerine Akar, "Konuştuk, Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Sivrice dışında olabilir diye bilgi aldık arkadaşlarımızdan. Dolayısıyla şu ana kadar gelen haberler rahatlatıcı. Önümüzdeki dakikalarda inşallah daha teferruatlı bilgileri aldığımızda aynı durum devam eder diye temenni ediyorum." cevabını verdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yardıma hazır olduğunu vurgulayan Akar, talep olduğu zaman onun karşılanması için çalışıldığını ifade etti.

 

Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

"EKİPLERİMİZ SAHA TARAMASINA BAŞLADI"
AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi.

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, "Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, "Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

SÜLEYMAN SOYLU ACI HABERİ VERDİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Şuana kadar Malatya’da 5, Elazığ’da 10 kişi hayatını kaybetti. Malatya’da göçük altında kalan kimse yok, Elazığ’da 30 kişi aranıyor. Başka deprem fotoğraflarını gösterip sosyal medyada paylaşıp panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız.” dedi

AFAD'DAN DEPREM SONRASI ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ancak Bakan Koca daha sonra ölü sayısının 19'a yükseldiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilişkili açıklamada bulundu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Elazığ ili, Sivrice ilçesinde, 24 Ocak 2020 tarihinde saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında bölgede 4 büyüklüğü üzeri 6 adet deprem meydana gelmiş olup, toplam artçı deprem sayısı 30’dur. İlk belirlemelere göre altı kişi hayatını kaybetmiştir. Elazığ İl AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan binalara müdahale etmektedir. Maden ve Sivrice’de yıkılan binalar olduğu bilgisi alınmıştır. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir. Elazığ Havaalanı çalışır durumdadır. Tüm çevre iller bölgeye karayoluyla bölgeye ulaşım sağlamaktadır. Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm afet ve acil durum yönetimi merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir." denildi.

Açıklama şöyle devam etti:
"AFAD’ın Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Batman, Bayburt, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Mardin, Muş, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat ve Van il müdürlükleri, Jandarma Arama Kurtarma, Gümüşhane UMKE ile İstanbul ve Mersin itfaiyelerinden, toplamda 418 arama kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir. AFAD Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Kahramanmaraş, Mardin ve Muş lojistik depolarından bölgeye 1.689 çadır, 1.656 yatak ve 9.200 battaniye sevk edilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz önem arz ediyor. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır. AFAD, gelişmeleri aralıksız takip etmektedir.”

Son dakika deprem | Elazığ'da çok şiddetli deprem | Son depremler

Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda, 28 çalışma grubunun, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz ediyor. Doğal gaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

Açıklamada, AFAD'ın, gelişmeleri aralıksız takip ettiği vurgulandı.

Ayrıntılar geliyor...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...