Avrupa’dan gelenlere İstanbul’da karantina

Avrupa’dan gelenlere İstanbul’da karantina

GÜNDEM Haberleri

Koronavirüs sebebiyle üniversiteler tatil edildi. Birçok öğrenci ailesinin yanına döndü. Yüzde 10’luk bir kısmı ise kaldıkları yurttan ayrılmadı.

Bunun üzerine yurtların tahliye edilmesine karar verildi. Bu karar, ilk olarak Ankara ve Konya’da daha sonra da diğer illerde uygulandı. İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü de kendisine bağlı yurtlar için harekete geçti.  Güngören’deki Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu, Florya Kız Yurdu ve Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerden, dün saat 12.00’ye kadar odaları boşaltmaları istendi. Gidecek yeri olmayanlar, diğer yurtlara yerleştirildi. Tahliye işlemi sonrası ekipler binaları dezenfekte etti. İstanbul Valiliği, Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan gelenleri bu yurtlarda karantinaya alınacağını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...