7 ilde 'çukur-barikat' terör operasyonu: 15 kişi tutuklandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
7 ilde 'çukur-barikat' terör operasyonu: 15 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Şırnak merkezli 7 ilde PKK/KCK/YPS terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 şüpheli gözaltın alındı. 2015-2016 yıllarında Şırnak'ta terör eylemlerine katılanlardan 15'i tutuklandı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen 2015-2016 yıllarında "çukur-barikat" terör eylemlerinde, YDG-H/YPS içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri ve halen Cizre, Silopi ilçeleri ile Hatay, Tekirdağ, İzmir, Mersin, Muğla illerinde bulundukları tespit edilen 20 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda 19 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet tabanca, örgütsel doküman ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Emniyet işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 15'i şüpheli tutuklandı. 3 şüpheli adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı ile 1 şüpheli ise emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...