Oba Kent geliyor

Oba Kent geliyor

GÜNDEM Haberleri

Üç kıtaya altı asır hak, adalet ve hoşgörü dağıtan Osmanlı İmparatorluğu'nun tohumlarının atıldığı Söğüt'e, 700 yıl önceki tarihî misyonuna uygun olarak ''Oba Kent Projesi'' yapılacak.

Bölgede, okçuluk, atçılık, matrak gibi ecdat yadigârı değerler yaşıtılacak. Ayrıca hediyelik eşya satış noktaları, amfiteatr, hobi bahçeleri, müze, dizi-film platosu yapılacak. “Oba Kent Projesi” Osman Gazi'nin rüyasına konu olan, Ulu Çınarı simgeleyecek. Kırk adet kıl çadırlı konaklama alanında, ziyaretçilere, o tarihî doku yeniden yaşatılacak. Bilecik Valisi Bilal Şentürk "Osmanlının ilk başkenti Söğüt'ü, tüm dünya görsün istiyoruz. Geçmişle bugünü birleştireceğiz. Obayı ''Yaşayan ünite'' şeklinde tasarladık. Osmanlıya özgü herşey var. Bölgeye ekonomik anlamda da hareketlilik katmak istiyoruz" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...