AB, Ukrayna'ya desteğini artırıyor! Yardım 2 milyar Euro çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AB, Ukrayna'ya desteğini artırıyor! Yardım 2 milyar Euro çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği Ukrayna'ya silah yardımı desteğini artırma kararı aldı. Savunma ve güvenlik konularında kullanılan fonu 2 milyar euro artıracağını duyurdu.

AB Dışişleri Bakanları Toplantısı bugün Brüksel’de gerçekleştirildi. Toplantıda Avrupa Barış Fonunun 6 milyar euroluk bütçesi 2023 için 2 milyar euro artırıldı. AB Konseyinden yapılan açıklamada, fonun azami bütçesinin daha sonra da 2027'ye kadar 5,5 milyar euro artırılabileceği bildirildi.

Ukrayna'ya yapılan silah yardımlarında devreye sokulan fon, ayrıca Mozambik, Moldova, Gürcistan, Mali, Somali, Nijer, Bosna Hersek, Lübnan ve Moritanya gibi ülkelerdeki AB'nin askeri misyonları ve savunma desteğinde de kullanılıyor.
Fona üye ülkeler brüt milli gelirleri temelinde katkıda bulunuyor. Fon, Ukrayna'ya bugüne kadar 6 paket halinde yapılan silah yardımlarında kullanıldı. Fonun 2022'de yüzde 86'sı taahhüde bağlandı. Bu nedenle AB yönetimi, tükenmeye yaklaşan fonun artırılmasını istiyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...