Adalet Bakanlığından yeni genelge: İstismar suçuna özel savcı

- Güncelleme:
Adalet Bakanlığından yeni genelge: İstismar suçuna özel savcı

Gündem Haberleri

Adalet Bakanlığı cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suç soruşturmalarına ilişkin başsavcılıklara genelge gönderdi. Genelgede, “Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden zapta geçirilecek” denildi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

Genelgede şu ifadelere yer verildi: Bu tür suçlara daha fazla özen ve titizlik gösterilecek, özel bir savcı görevlendirilecek. Olay, bütün ayrıntılarıyla incelenecek. Mağdur beyanı ile kovuşturma aşamasında da yetinilecek, böylece ikincil örselenme engellenecek. Çocuk ve diğer mağdurların ifadeleri Çocuk İzlem Merkezleri (ÇİM) ile Adli Görüşme Odaları’nda (AGO) uzman eşliğinde bizzat Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Mağdurlar adli süreçte failleri ile yüz yüze getirilmeyecek, beyanları alınırken sözü kesilmeden dinlenecek, kullandıkları kelimeler hukuksal veya tıbbi karşılığına dönüştürülmeden ifade ettiği şekilde zapta geçirilecek. Soruşturma gizliliği ilkesine riayet edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...