Aile Bakanı Yanık'tan net tavır: LGBT'yi 'normal' olarak göremeyiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Aile Bakanı Yanık'tan net tavır: LGBT'yi 'normal' olarak göremeyiz

Gündem Haberleri

Aile Bakanı Derya Yanık, "Eşcinselliğin normalleştirilmesine göz yumamayız" dedi, arkasındaki ekonomik desteğe dikkat çekti. Bakan Yanık, "Anayasal düzeyde tavrımızı ortaya koyduk. Evlilik birliği kadın ve erkekten oluşur" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Yanık, LGBT tartışmalarında “bireysel özgürlük” kısmının başka, toplumsal hayatı etkileyen tarafının başka bir şey olduğunu söyledi.

Yanık “LGBT’yi hiçbir problem değilmiş gibi kabul etmemizi bizden beklemesinler. Evlilik birliği kadın ve erkekten oluşur. Bu konuya anayasal düzeyde tavrımızı koymak istedik. Aile değerlerinin korunması, evlilik birliği ve çocukların gelişimi noktasında çok özenli bir sürece ihtiyaç var. Dünyada çok keskin bir LGBT propagandası yürütülüyor. Bunun arkasında çok büyük bir ekonomik destek bulunuyor. Batı’da küçücük çocukların cinsel kimliklerinin baskılandığını görüyoruz. Bu çok tehlikeli. Biz buna izin veremeyiz” dedi.

Aile Bakanı Yanık'tan net tavır: LGBT'yi 'normal' olarak göremeyiz
Derya Yanık, Ankara temsilcimiz Akif Bülbül’e konuştu.

"KADIN PROGRAMLARI SONLANDIRILMALI"

Bakan Yanık, bir gazetecinin “Gündüz kuşağı programlarında ortaya çıkan çarpık aile ilişkileri gibi rahatsız edici görüntülerin ortadan kaldırılmasına dönük hangi adımları atıyorsunuz?” sorusuna ise “Bazı meseleler sadece yasayla, yasaklamayla çözülemez. Bu konuda bir ortak tutumun olması gerek. Ortada bir reklam pastası var, herkes buradan elini çekmeli. Bütün kanallar, bu tür programlarını bitirmeli. Herkes bunu yaparsa havuz aynı kalır. Çünkü reyting yarışının sonu yok” cevabını verdi.

“Türkiye’de yaşlı nüfusu artıyor” diyen Bakan Yanık, "Doğurganlık oranı 1,7’ye düştü. Avrupa’nın 100-125 yılda ulaştığı yaşlanma oranı bizde 25 yılda tamamlanacak” ifadelerini kullandı.AKİF BÜLBÜL'ÜN HABERİ

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...