AK Partili Böhürler'den dijital bağımlılığa karşı çağrı: 15 yaş altına siber duvar getirilmeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Partili Böhürler'den dijital bağımlılığa karşı çağrı: 15 yaş altına siber duvar getirilmeli

Gündem Haberleri

AK Parti Kayseri Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler, dünyada giderek tehdit haline gelen, özellikle çocuklara yönelik siber zorbalığa karşı yeni tedbirler geliştirilmesi ve bir eylem planı oluşturulmasını gündeme getirdi.

HABER MERKEZİ - AK Parti Kayseri Milletvekili ve MKYK üyesi Ayşe Böhürler, Çin ve Fransa’da çocukların sosyal medya kullanımına getirilen sınırlamaların Türkiye’de de uygulanmasını istedi.

Dünyada giderek tehdit haline gelen, özellikle çocuklara yönelik olan siber zorbalığa karşı yeni tedbirler geliştirilmesi ve bir eylem planı oluşturulması gerektiğini dile getiren Böhürler, çocukların risklerden korunması ve sosyal medya platformlarına sağlıklı katılımlarının birey ve toplum sağlığının ötesinde bir iç güvenlik konusu olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLAR İNTİHARIN EŞİĞİNE GELİYOR

Sürekli çevrim içi olmanın çocukları tehlikeli ortam ve kişilerin zorbalığına maruz bıraktığına dikkat çeken Ayşe Böhürler şöyle konuştu:

"Çocukların sanal dünyada maruz kaldıkları bu zorbalıklar bazen tüm yaşamlarını takip eden etkilere sebep oluyor; onları intiharın eşiğine getiriyor. Daha geçen hafta psikolog bir dostum böyle 2 vakadan söz etti. İntiharın eşiğine gelen çocuklar henüz 13 yaşındaydı ve her ikisi de sosyal medya platformlarında sadece avatarlarıyla tanıdıkları ama aslında hiç tanımadıkları kişiler tarafından cinsellik kullanılarak istismara uğramışlardı.

AK Partili Böhürler'den dijital bağımlılığa karşı çağrı: 15 yaş altına siber duvar getirilmeli

DEĞERLERİNİ, İNANÇLARINIİ KİMLİKLERİNİ SORGULATIYOR

Fransız senatosu, bir yasayla 15 yaş altındakilerin dijital platformlara ebeveynlerinin izni olmadan katılmasına izin vermiyor. Çocukların erişilebilir oldukları andan itibaren maruz kalabilecekleri tehditler konusunda sadece uzmanlar değil, Alman telekom şirketi gibi teknoloji şirketleri de uyarıda bulunuyor. Çocukların fotoğraflarına sosyal medyada yer veren ailelere seslenen şirket bu fotoğrafların gelecekte pek çok suç odağının malzemesi olacağını söylüyor. Bu platformlar sadece suç ile de ilintili etkilere sebep olmuyor, çocukları ailelerinden uzaklaştırıyor, kafalarını karıştırıyor, değerlerini, inançlarını, kimliklerini sorgulatıyor.

Anlık duygularla yönlendirme becerisi olan sosyal medya platformları siber zorbalıkların mekanı oluyor. Çin buna karşı bir siber duvar örerken, Fransa'da senatonun ortaya koyduğu gibi, 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanılmasını veli iznine tabi tutan tasarının bizim Meclisimiz açısından da örnek olarak kabul edilip gündeme getirilmesini öneriyorum.”

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...