Bakan Soylu İstiklal patlamasının detaylarını anlattı: 14 ev bastık 13’ü boş çıktı

- Güncelleme:
Bakan Soylu İstiklal patlamasının detaylarını anlattı: 14 ev bastık 13’ü boş çıktı

Gündem Haberleri

İçişleri Bakanı, kanlı saldırının ardından 14 ev basarak teröristleri yakaladıklarını açıkladı. Yapılan saldırıyı yaklaşan seçimlerin startı olarak yorumlayanlara Soylu ‘canilik ve şeytanlık’ yakıştırması yaptı.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

İçişleri Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alındı. Komisyon görüşmesine İstiklal Caddesinde gerçekleştirilen terör saldırısı damgasını vurdu. Saldırıya ilişkin detaylı bilgi veren Bakan Soylu şunları söyledi: Yaklaşık 7-8 günden beri hastayım. O gün serumla İdlib’e gittim. Ne için İdlib’deydim, İdlib’de ne yaptık? 100 bin biriket ev. İdlip’ten dönerken yine, bir hastanenin açılışını yaptık, ardından başka bir açılışa giderken telefon geldi. Cumhurbaşkanı’mız aradı, ‘bir patlama oldu’ dediler. Arabada bir dakika filan kendimden geçmişim, uyumuşum belki de bu yüzden ben arabanın önünde bir patlama oldu zannettim. Her an beklediğimiz bir şey burada. Hemen Hatay üzerinden uçakla İstanbul’a geldik. Olayları koordine ettik. Ardından Esenler’de İstanbul Emniyet Müdürü’müzün bulunduğu alana geçtim yaklaşık iki üç saat çalıştık. En az 14 tane ev bastık. Bir bastık boş çıktı, iki bastık boş çıktı, üç bastık boş çıktı, dört bastık boş çıktı, 13’üncü eve girdik, 13’üncü ev esas itibarıyla, dolu bulacağımızı düşündüğümüz evdi ama olmadı arkadaşlarımızın morali bozuldu. Kaçıracağımızı ve yakalayamayacağımızı düşündük. Neticede izlemelerimiz, teknik takiplerimizle beraber öbür evde bulduk.

BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?

Soylu, patlama sonrası ‘Seçim startı verildi’ yorumunda bulunanlara tepki göstererek “Birileri, ‘Türkiye’de seçimler var. Seçimlerle ilgili böyle patlamalar oldu, burada bir konsolidasyon olacak’ diyor. Bu caniliktir, bu şeytanlıktır. Böyle bir şey olabilir mi? Bütün seçimler bir Ecrin’in hayatına bedel değildir. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

OYUN BÜYÜK, BİLMELİYİZ

Konuşmasında HDP’yi de eleştiren Soylu “PKK terör örgütü ABD istihbaratının örgütüdür, HDP de PKK terör örgütünün siyasal uzantısıdır. Eğer siz bu tezin üzerinden ve bu ortaya koyduğunuz doğru üzerinden, ABD’nin tezini savunuyorsanız… ABD Büyükelçisi İstiklal saldırısının ardından açıklama yaptı. Daha sonra en iyi adamları olan Ferhat Abdi Şahin’e de açıklama yaptırdılar. HPG’ye açıklama yaptırdılar. Ne dediler, ‘Bu işin içerisinde biz yokuz’. Hemen birileri bunun etrafına bir şekilde sarılı verdiler. Bu oyunun büyük olduğunu, bu oyunun Türkiye’nin şu anda istikametinde giden yoldan döndürmek olduğunu hepimiz bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...