Camide içki şişesiyle fotoğraf paylaşmıştı, cezası belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Camide içki şişesiyle fotoğraf paylaşmıştı, cezası belli oldu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Camide alkol kullandığını gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan tutuklu sanık, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İstanbul'da bulunan bir camide alkol kullandığını gösteren fotoğrafları sosyal medya hesabından 16 Eylül tarihinde paylaşan Safa Yasin Özbakır, tutuklandı. Özbakır hakkında 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından 1 yıl 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Davanın ilk duruşması Anadolu 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Safa Yasin Özbakır, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlandı.

Savunmasını yapan sanık Özbakır, söz konusu paylaşımı genellikle gayrimüslim kesimin ağırlıkta olduğu kullanıcıların bulunduğu bir uygulamada yaptığını savundu.

"ÇOK FAZLA PİŞMANIM"

Paylaşımı ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek istemediğini kaydeden Özbakır, "Gerçekleştirdiğim eylem nedeniyle çok fazla pişmanım. Ailem de manevi olarak çok fazla yıpranmıştır. Bundan sonraki hayatımda bırakın bu tarz bir paylaşımı sosyal medyada yapmayı, normal hayatımda bile bu tarz bir paylaşımı sözel olarak yapmayacağıma, azınlıkta kalmış bile olsa herhangi bir kesimin dini değerlerini aşağılamayacağıma dair mahkemenizde söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI

Mütalaaya karşı diyecekleri sorulan sanık Özbakır, başta Müslüman kesimden özür dilediğini belirterek, herkesten özrünü kabul etmelerini dilediğini söyledi. Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Özbakır'ı "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mahkeme, sanık Özbakır'ın tahliyesine hükmetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...