Çelik’ten Gazze’deki katliama sessiz kalan Batı’ya tepki: Çocuk katilleri ile el sıkışıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Çelik’ten Gazze’deki katliama sessiz kalan Batı’ya tepki: Çocuk katilleri ile el sıkışıyorlar

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde saldırıları devam ederken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten bir paylaşım geldi. Gazze’de her gün yüzlerce çocuğun İsrail ordusunun katliamına maruz kaldığını belirten Çelik, “Batılı ülke liderleri ise çocuk katilleri ile el sıkışıyor.” diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından ‘20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ dolayısıyla paylaşım yaptı. Çelik paylaşımında Gazze’deki çocuklara değindi. İsrail’in katliamına maruz kalan çocukları unutmayan Çelik, uluslararası topluma çağrıda bulundu. Çelik, “Uluslararası toplum bu katliama derhal son vermek üzere harekete geçmelidir.” dedi.

ÇELİK’TEN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

Ömer Çelik paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün tüm çocukların daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Ancak maalesef şu anda Filistin’de, Gazze’de her gün yüzlerce Filistinli çocuk hunharca İsrail ordusunun katliamına maruz kalıyor. Batılı ülke liderleri ise çocuk katilleri ile el sıkışıyor. Uluslararası toplum bu katliama derhal son vermek üzere harekete geçmelidir. ‘İsrail’e kırmızı çizgi önermiyoruz’ diyenler çocuk katillerinin destekçileridir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘çocuklar uyurken susulur, öldürülürken değil’”

https://twitter.com/omerrcelik/status/1726513003779031155

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana 62'si Gazze içindeki çatışmalarda, 6'sı da Lübnan sınırında olmak üzere 383 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde en az 5 bin 500'ü çocuk ve 3 bin 500'ü kadın olmak üzere 13 bin kişi öldürüldü. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...