Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Paludan'a soruşturma

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Paludan'a soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Başsavcılığı, İsveç ve Danimarka’da, Kuran-ı Kerim yakmak gibi skandal bir provakasyona imza atan aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmun Paludan ve aynı çirkin eylemi Hollanda’da gerçekleştiren PEGIDA hareketi lideri Edwin Wagensveld hakkında Kur’an-ı Kerim ve İslam dinine yönelik aşağılama eylemleri için resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Danimarkalı Stram Kurs Partisi'nin yöneticisi Rasmus Paludan'ın 21 Ocak'ta İsveç'te, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önüne gelerek Kur'an-ı Kerim'i ateşe verip yaktığı belirtildi.

İSVEÇ VE DANİMARKA POLİSİ PALUDAN'I KORUMUŞTU

Aynı şahsın 27 Ocak'ta Danimarka'nın Kopenhag şehrinde Dortheavej semtinde Cuma namazı sonrası İslam Toplumu Derneği'ne ait caminin karşısına gelerek Kur'an-ı Kerim'i yaktığı, Cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak elinde Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.)'e hakaret içerikli bir materyal sallayarak provokasyon yaptığı kaydedildi. Paludan bu çirkin provakasoynu boyunca polis tarafından da korunmuştu.

HOLLANDA'DA DA ÇİRKİN PROVAKASYON

Açıklamada, 22 Ocak'ta Hollanda'da Irkçı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld'in Hollanda'nın Lahey kentinde parlamento önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmaya çalıştığı, görevliler tarafından buna engel olunması üzerine bu kez de Kur'an-ı Kerim'i ayağıyla çiğneyerek sayfalarını yırttığı aktarıldı.

Savcılık açıklamasında, tespit edilen hususlar ve iddia konusu olaylar sebebiyle söz konusu şüpheliler tarafından İslam'ın kutsal değerleri olan Kur'an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'e yönelik olarak halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama niteliğindeki eylemler yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddia konusu olaylara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında müsnet eylemleri sebebiyle, "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlarından resen soruşturma başlatıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halil İbrahim yiğit 31 Ocak 2023 19:04

Bende şikayetciyim

Sonraki Haber Yükleniyor...