Deprem bölgeleri hızla kalkınıyor: Bakanlık 40 milyar liralık hibe sağladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Deprem bölgeleri hızla kalkınıyor: Bakanlık 40 milyar liralık hibe sağladı

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerde, yerel yönetimlere yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği yapıldı.

Depremde hasar alan illerde kalkındırma projeleri ve destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Deprem bölgesinde inşa ve ihya çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgenin hızla ayağa kaldırılması için konut ve iş yerlerinin yanı sıra altyapı projelerini de sürdürüyor.

Bakanlık, İller Bankası aracılığıyla yeniden inşa çalışmaları kapsamında, altyapı projelerinde kullanılmak üzere yerel yönetimlere yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verdi.

Bakanlıkça hibe desteği verilen iller ve hibe miktarları şöyle:

"Hatay'a 11 milyar lira, Kahramanmaraş'a 8 milyar lira, Adıyaman'a 4,5 milyar lira, Gaziantep'e 3,7 milyar lira, Malatya'ya 3 milyar lira, Şanlıurfa'ya 2,3 milyar lira, Adana'ya 2,2 milyar lira, Diyarbakır ve Osmaniye'ye 2,1'er milyar lira, Mersin'e 1,1 milyar lira."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...