Dişi çekildikten sonra hayatını kaybetmişti… Minik Deniz’in ölümüne ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dişi çekildikten sonra hayatını kaybetmişti… Minik Deniz’in ölümüne ilişkin açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bursa’da dişi çekildikten 4 gün sonra hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez’in ölümüne ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Bursa Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tunahan, Deniz Sönmez’in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyleyerek, gerekli işlemlerin yapılacağını belirti.

Bursa'da dişi çekildikten sonra hayatını kaybeden Deniz'in ölümüne ilişkin açıklama yapıldı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, dişi çekildikten sonra hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez hakkındaki soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan ’Bursa’da dişi çekilen çocuk hayatını kaybetti!’ haberine konu olayla ilgili olarak; 10.11.2023 günü mağdur Deniz Sönmez’in özel diş polikliniğinde gerçekleşen tedavisinin ardından yapılan tüm müdahalelerin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Dişi çekildikten sonra hayatını kaybetmişti… Minik Deniz’in ölümüne ilişkin açıklama

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan baba Aydın Sönmez ve annesi Elena Sönmez, buna istinaden Bağlarbaşı Polis Merkezi Amirliğinde konuyla ilgili ifade verdi.

"OĞLUMUN CANI BU KADAR UCUZ OLMAMALIYDI"

Baba Sönmez, şunları kaydetti:

"Oğlumun kendine gelmesini, düzelmesini bekledik ama pazartesi günü her şey bitti, dünyamız karardı. Doktorlar çoklu organ yetmezliğinin olduğunu, karaciğer ve böbreğinin oksijensiz kalmaya bağlı durduğunu söylediler. Oradaki doktorlar her şeyi denedi. Allah onlardan razı olsun. Son gün doktorlar ümit kalmadığını söyleyerek oğlumu tomografiye götürdüler. Daha sonra da oğlumu kaybettik. Doktorlar geri getirmek için çok uğraştı. Niyetimiz kimseyi zan altında bırakmak, suçlamak değil ama hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Keşke bir kere baksalardı. Ben eminim oğlum benim yanımda olacaklardı."

Sönmez, bir gazetecinin "Anesteziyle ilgili size belge imzalatıldı mı?" sorusu üzerine, "Anestezi yapılacağına dair belge imzalamadık. Bizden imza falan alınmadı, parayı ödeyip çıktık." dedi.

BURSA DİŞHEKİMLERİ ODASINDAN AÇIKLAMA

Bursa Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tunahan ise özel bir diş kliniğinde tedavi sonrası hayatını kaybeden 5 yaşındaki Deniz Sönmez ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Bursa'da ağız ve diş sağlığı hizmeti veren özel bir poliklinikte tedavi edilen beş yaşındaki bir hasta tedavi sonrası ağırlaşan durumu nedeniyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak soruşturmalar Cumhuriyet Savcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğünce titizlikle yürütülmektedir. Soruşturmanın sonunda elde edilecek bilgilere göre, mevzuat hükümleri çerçevesinde, Odamızın ilgili kurullarınca gerekli işlem yapılacaktır. Acılı aileye sabır diliyoruz."

NE OLMUŞTU?

Aydın ve Elena çiftinin 5 yaşındaki oğulları Deniz Sönmez'e 10 Kasım'da diş çekimi için gittiği özel poliklinikte genel anestezi uygulandı. İddiaya göre bekleme odasına alınan çocuğun bir süre sonra ateşi yükseldi. Çocuğun durumu kötüleşince ailesi tarafından Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürüldü.

Burada tedavi altına alınan Sönmez, 4 gün sonra hayatını kaybetti. Sönmez'in cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından Keles ilçesine bağlı kırsal Denizler Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Babasının köyü olan Keles ilçesi Sarıyar Mahallesi’nde bugün gözyaşları ile toprağa verilen Deniz’in annesi Rus asıllı Elena Sönmez cenaze namazında bile çocuğunu yalnız bırakmadı.

Baba Aydın Sönmez, “1 diş çekildi, 4 dişe dolgu yapıldı. İşlem bittikten sonra anestezi doktoru, bize işlem yapan doktor çıkıp, gitmiş. Çocuğun ayılmasını annesi yarım saat kadar beklemiş. Kendine geliyor çocuk, ‘ama ölüyorum, çok kötüyüm’ diyor. Ateşi var, titriyor. Eşim doktora bağırıyor, durumu izah ediyor. Hemşire ‘Her şey normal hiçbir sıkıntı yok bunda, sadece anesteziden dolayı böyle, geçecek’ diyor. Çocuk daha sonra titremeye başlıyor, ateşi daha yükseliyor ve eşim tekrar söylüyor. Doktor dışarıdan kalkıp çocuğun yanına gelip gözüne, ağzına baksa zaten anlayacak. Ağzında kanaması da var. Ben eminim diş doktoru olmasına rağmen onun eğitimini almıştır. Bir anormallik olduğunu hissedecek. Ama yerinden kalkıp çocuğun yanına gelmedi.” dedi.

Dişi çekildikten sonra hayatını kaybetmişti… Minik Deniz’in ölümüne ilişkin açıklama

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...