Dün Kilis bugün Gaziantep! Hain terör örgütü PKK'dan Gaziantep'te roketli saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Pençe operasyonları ile köşeye sıkışan ve hazımsızlık yaşayan hain ve bölücü terör örgütü PKK, yine roketli bir saldırı düzenlendi. Dün Kilis'te Öncüpınar konaklama tesislerinde konuşlu bulunan Polis Özel Harekat yerleşkesine Suriye’nin Tel Rıfat bölgesindeki PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı bir saldırı düzenlenmiş ve 1'i komiser 6'sı polis 8 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Operasyonlarla darbe üstüne darbe yiyen PKK, bugün de Gaziantep'in Karkamış ilçesine 5 roketle saldırı düzenledi ve roketlerden biri okula isabet etti. Saldırıda 1'i çocuk 1'i öğretmen olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı. Bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi. Özer açıklamasında hayatını kaybeden öğretmenin adını açıklayarak " Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabetli roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının oluşturduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulunun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hain ve eli kanlı terör örgütü PKK ve türevleri ile mücadele devam ederken Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç Harekatı'nı başlattı ve bölücü hain teröristler köşeye sıkışınca roketlerle saldırı düzenledi. İlk olarak dün Kilis'te , Öncüpınar konaklama tesislerine atılan roketatarlı saldırı sonucu 1’i komiser, 6’sı polis memuru olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralandı. 

Yaralılar 112 acil sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kilis Prof. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Öte yandan yaralılardan 2'sinin durUmunun ağır olduğu öğrenildi. 

Dün Kilis bugün Gaziantep! Hain terör örgütü PKK'dan Gaziantep'te roketli saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

KİLİS'İN ARDINDAN GAZİANTEP'E SALDIRI

Son dakika haberine göre; Suriye'nin Kobani bölgesinden Türkiye'ye ateşlen 5 roket Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü. Roketlerden biri, ilçedeki okula isabet etti. Saldırıda 1'i çocuk 1'i öğretmen olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti.

Terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Saldırının ardından alev alan tır, bölgedeki itfaiye ekiplerince söndürüldü.

"Bugün öğlen üzeri sınır ötesinden bir havan atıldı ve bizim ilk tespit edebildiğimiz kadarıyla 3 havan atışı gerçekleşti" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "6 yaralımız vardı. Onlar hastaneye intikal ettirildiler. Maalesef ilk aldığımız bilgiler çerçevesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlardan biri çocuk, biri öğretmen. Allah rahmet eylesin. Şu anda yaralılarımız var, onlar da hastanede tedavilerine devam ediyor" dedi.

"SINIR İÇİ VE SINIR DIŞINDA HAYAT ŞANSI VERİLMEYECEKTİR"

Bakan Soylu, "Milletimize şunu söylemek isteriz, dün gerçekleştirilen ve terör örgütünün büyük kayıplar verdiği operasyondan sonra buna yönelik cevap en güçlü şekilde verilecektir ve gerekli adımlar atılacaktır. Terör örgütüne sınır içi ve sınır dışında hayat şansı verilmeyecektir" dedi.

Dün Kilis bugün Gaziantep! Hain terör örgütü PKK'dan Gaziantep'te roketli saldırı: 3 kişi hayatını kaybetti

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

1'i çocuk, 1'i öğretmen olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği ve ilkokula yapılan hain saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi.  Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Çocuk, yaşlı; öğrenci-öğretmen demeden, masum sivillere yönelik saldırılarını sürdüren, okulları dahi hedef alma alçaklığını gösteren hainlerden yaptıklarının hesabı soruldu, sorulmaya devam ediyor. TSK, saldırılara misliyle karşılık veriyor." ifadeleri kullanıldı.

BAKAN ÖZER HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRETMENİN İSMİNİ AÇIKLADI

Gaziantep'te düzenlene roketli saldırıda 1'i öğrenci, 1'i öğretmen olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmişti. Konuya ilişkin İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Savunma Bakanlığının ardından bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Özer'den geldi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabetli roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının oluşturduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulunun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör saldırıları bu aziz milleti, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Terör saldırıları bizi asla yıldırmayacaktır.

Ama çok üzüntülüyüz. İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda 6 şehidimizin 3’ü eğitim camiasından. Tüm Milli Eğitim camiamıza, aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah arkadaşlarımız sorunları orada hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin aksamadan devam etmesi için gerekli çalışmaları yapacak."

HAİN TERÖRİSTLER İÇİN KAÇIŞ YOLU YOK

Öte yandan saldırının ardından Tel Rıfat bölgesindeki PKK/YPG’li teröristlerin bulunduğu bölge Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Bölgesinde konuşlu bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri ateş destek vasatları tarafından yoğun ateş altına alındı. Kahraman Mehmetçik, Pençe-Kılıç Hava harekatı ile teröristkeri ve barındıkları inleri tek tek tespit ederek darbe üstüne darbelerle etkisiz hale getiriliyor. 

TERÖRE 'PENÇE' İLE AĞIR DARBE: 1441 TERÖRİST ETKİSİZ 

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği "Pençe" serisi operasyonlarla terör örgütüne ağır darbe vurdu ve vurmaya devam ediyor. 2019'da Hakurk ile başlayan Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen, Zap bölgesiyle süren "Pençe" serisi operasyonlarda şu ana kadar bin 441 terörist etkisiz hale getirildi. Son olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarınca Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik de Pençe-Kılıç Harekatı icra edildi. Pençe-Kılıç Harekatı kapsamında düzenlenen hava oeprasyonları ile köşeye sıkışan PKK ve türevlerine darbe vurulmaya devam ediliyor. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...