Düzce'de adliye binası depremde hasar gören tek kamu binası oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Düzce'de adliye binası depremde hasar gören tek kamu binası oldu

GÜNDEM Haberleri

Düzce gece saatlerinde 5,9 ile sarsıldı. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde kentin adliye binası ciddi zarar gördü. Ana giriş kapısının bulunduğu cephedeki granit kaplamalar bloklar halinde yere düştü. Depremin gece yarısı olması, gün içinde büyük yoğunluk yaşanan giriş kapısında yaşanabilecek bir facianın önüne geçti. Söz konusu bina 99 depreminden sonra yeniden inşa edilmişti. Valilikten konuya daire açıklama yapıldı.

Düzce’de merkez üssü Gölyaka olan ciddi bir deprem meydana geldi. Deprem tüm Marmara bölgesini sarstı. Depremde şu ana kadar ölüm haberi bildirilmedi. Ancak 1'i ciddi olmak üzere 50 yaralı var. Öte yandan 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre hasar gören tek kamu binası Düzce Adliyesi oldu. Düzce Adliyesi’nin özellikle dış cephesinde hasar meydana geldi. Ana giriş kapısının bulunduğu cephedeki granit kaplamalar bloklar halinde yere düştü.

DEPREMİN MESAİ SAATİNDE OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Depremin gece yarısı olması, gün içinde büyük yoğunluk yaşanan giriş kapısında yaşanabilecek bir facianın yaşanmamasını sağladı.

Düzce'de adliye binası depremde hasar gören tek kamu binası oldu
Hasar gören Düzce adliye binası...

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre 1999 depreminden sonra kentin yapı stokunun yüzde 80’i yenilendi. Düzce Adliyesi de deprem sonrası yapılan binalardan biriydi. 

BİR İŞ YERİ ÇÖKTÜ

Düzce'deki şiddetli depremden Gaziantep Caddesi'nde bulunan iş yeri de nasibini aldı. Eski ve müstakil olduğu anlaşılan bir yapı çöktü.

CAN KAYBI VE YARALANMA YAŞANMADI

Deprem sırasında iş yerinde kimsenin bulunmadığı, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bildirildi.

Düzce'de adliye binası depremde hasar gören tek kamu binası olduDepremde çöken iş yeri

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...