İSTANBUL’DA YAĞIŞ UYARISI | İstanbul’da yağış ne kadar sürecek? İstanbul'da hafta sonu hava durumu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İSTANBUL’DA YAĞIŞ UYARISI | İstanbul’da yağış ne kadar sürecek?  İstanbul'da hafta sonu hava durumu

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

AKOM’dan İstanbul için yağmur uyarısı verildi. Uyarının ardından vatandaşlar arama motorlarında “İstanbul’da yağış ne kadar sürecek? İstanbul'da hafta sonu hava durumu” sorgulamalarını yapmaya başladılar. İşte sarı kod verilen İstanbul'da hava durumuna dair detaylar...

Meteoroloji'den 23 kent için sarı kodlu uyarı geldi. İstanbul’da uyarı verilen kentlerden birisi oldu. İstanbul Valiliği ve AKOM tarafından yapılan açıklamalara göre İstanbul’da kent genelinde kuvvetli yağış uyarısı verildi. Sokağa çıkacak vatandaşlar tedbirli olmaları konusunda uyarılırken Perşembe gününden itibaren etkili olan yağışların bugünde devam edeceği bildirildi. Araç kullanan şoförlerinde yağmurdan dolayı dikkatli olması gerektiği yapılan uyarılar arasında yer aldı.

AKOM’DAN YAĞIŞ UYARISI

İstanbul’u etkisi altına alan yağmurlarla ilgili olarak İBB AKOM uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda "İstanbul’da Perşembe gününden itibaren etkili olan yağış bugün de devam edecek. Sabah saatlerinden itibaren Avrupa yakası ve boğaz çevresinde kısa aralıklarla etkili olan sağanak, akşam saatlerinde Anadolu yakası ve boğaz çevresinde etkisini artıracak.” İfadeleri kullanıldı.

İSTANBUL’DA YAĞIŞ UYARISI | İstanbul’da yağış ne kadar sürecek?  İstanbul'da hafta sonu hava durumu

İSTANBUL’DA YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK? 

İstanbul’da yağışların ne kadar süreceği büyük merak konusu oldu. AKOM tarafından yapılan değerlendirmelere göre 18.00’den itibaren aşırı değer olarak kabul edilen  100 kilogram ve üzeri yağış olması bekleniliyor.

Yapılan açıklamada aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi bazı olumsuzluklara karşı önlemler alındığı belirtilerek mecbur kalınmadıkça trafiğe çıkılmaması, olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulunuldu. ​​​​​​​

İstanbul Valiliği sosyal medya hesabında yapılan açıklamada Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, yağışların pazar günü akşam saatlerine kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) olmasının öngörüldüğü belirtildi.

İSTANBUL'DA HAFTA SONU HAVA DURUMU

30.09.2023 (Bugün) 25 -18 derece Yağmurlu

01.10.2023 Pazar 22-18 derece Yağmurlu

02.10.2023 Pazartesi 21-16 derece Gök Gürültülü Sağanak Yağış

03.10.2023 Salı 25-16 derece Hafif Yağmurlu, Aralıklı Güneşli

04.10.2023 Çarşamba 24-16 derece Parçalı Bulutlu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...