Kargo parasıyla milyonluk vurgun! Aralarında avukat da olan çete çökertildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kargo parasıyla milyonluk vurgun! Aralarında avukat da olan çete çökertildi

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kargo parası bahanesiyle aradıkları vatandaşlardan para isteyen suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda İstanbul, İzmir, Antalya ve Denizli'de 48 şüpheli gözaltına alındı. Milyonluk vurgun yapan çetenin arasında 4 kişinin avukat olduğu ve avukatlık bürosunun çağrı merkezi olarak kullanıldığı tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), Emniyet Genel Müdürlüğü ve başsavcılıklara "Global Satış" ismiyle faaliyet yürüten bir firma hakkında gelen dolandırıcılık şikayetleri üzerine soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince İstanbul, İzmir, Antalya ve Denizli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 4'ü avukat 48 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

TÜRKİYE GENELİNDE 227 EYLEMLERİ TESPİT EDİLDİ

İnsanlara "Dosyanız icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilmiştir, avukatlık ofisiyle irtibata geçiniz." şeklinde mesaj gönderen şüphelilerin belirtilen numaraları aradıklarında önceki yıllara ait teslim alınmamış siparişler için kargo parası talep ettiği belirlendi.
Ödeme yapılmadığı takdirde haciz işlemi başlatılacağı söylenen kişilerin bir kısmının talep edilen 100 lira ile 500 lira arasında değişen miktarları belirtilen hesaplara gönderdikleri tespit edildi.

Bu yöntemle Türkiye genelinde 227 eylem gerçekleştirerek "nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen şüphelilere ait 50'den fazla banka hesabı ile suçtan elde edildiği değerlendirilen yaklaşık 59 milyonluk liralık 7 ev, 7 lüks araba, 2 dükkan ile ruhsatsız tabancalarla dijital materyallere el konuldu.
Söz konusu suç örgütünün yaklaşık 8 yıldır benzer tekniklerle halkı dolandırdığı tespit edildi.

AVUKATLIK BÜROLARI ÇAĞRI MERKEZİ OLARAK KULLANILDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukatlardan bazılarının avukatlık bürolarını suçla bağlantılı "çağrı merkezi" olarak da kullandıkları belirlendi.

Suç örgütünün mağdurların telefon ve adres bilgilerini kargo şirketlerinden yasa dışı yöntemlerle elde ettiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...