Güney Kıbrıs'ta Türkler ile bağlantılı KISA derneğine bombalı saldırı düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Güney Kıbrıs'ta Türkler ile bağlantılı KISA derneğine bombalı saldırı düzenlendi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Güney Kıbrıs'ta karma evliliklerden doğan Türk çocukları ile velilerine "Kıbrıs Cumhuriyeti" vatandaşlığı verilmesini savunan dernek bombalandı. Derneğin, Kıbrıs Türk Öğretmenler Birliği ile işbirliği içinde olduğu aktarıldı.

Cuma günü, KISA'nın ofislerinin önünde el yapımı bir patlayıcının patlaması sonucu camlar kırıldı, bilgisayar ve fotokopi makineleri hasar gördü.

Kıbrıs'ta, ırkçılığa ve faşizme karşı ittifak olan sivil toplum kuruluşları, pazartesi günü saldırıyı kınayan yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı. 

TOPLUMDA FAŞİZM BESLENDİ

Sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamada, "KISA ve üyeleri defalarca çeşitli biçimlerde tehditler aldılar, devlet yetkilileri bunlara karşı kabul edilemez bir hoşgörü gösterdiler. Göçmenlere, mültecilere ve onların hak savunucularına yönelik ırkçı ve faşist saldırılara sadece izin verildi, aynı zamanda teşvik edildi, böylece toplumda faşizmi besledi." ifadelerini kullandı.

KAMPANYALARIN HEDEFİ OLDULAR

Saldırının ardından bir açıklama yapan STK Uluslararası Af Örgütü'nün Kıbrıs Araştırmacısı Kondylia Gogou, "Dün gece ırkçılık karşıtı örgüt KISA'ya yönelik yapılan şiddetli saldırı aşağılıktır ve ülkedeki insan hakları savunucularının güvenliği konusunda ciddi endişeler doğurmaktadır. Ancak, bir boşlukta olmadı. Kıbrıs'ta ırkçı şiddet artıyor ve KİSA ve gönüllüleri, mültecileri ve göçmenleri destekleyen ve nefret suçlarını kınayan çalışmalarıyla bağlantılı olarak tekrarlanan tehditlerin, sözlü saldırıların ve karalama kampanyalarının hedefi oldular."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...