Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. İyi Parti milletvekili Koray Aydın istifa etti
Gündem

İyi Parti milletvekili Koray Aydın istifa etti

Son Güncelleme: 27 Haziran, 2024 - 15:54
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

İyi Parti Ankara milletvekili Koray Aydın partisinden istifa etti. Yoluna bağımsız devam edeceğini belirten Aydın, "İyi Parti yönetimi açıklamalarıma duyarsız ve kayıtsız kaldı; endişelerimi, uyarılarımı ve önerilerimi dikkate almadı" dedi.

Kaydet
a- | +A

Meral Akşener’in genel başkanlığı bırakmasından sonra başlayan iç tartışmalar İyi Parti’yi dağılma aşamasına getirdi. Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkanlığı kazanmasıyla, partinin ağır toplarından Koray Aydın cephesinde başlayan huzursuzluk yeni bir boyut kazandı.

Bir süredir istifa edeceğini söylenen Aydın, sosyal medya hesabından partisinden ayrıldığını açıkladı. Aydın'ın istifa metninde şu ifadeler yer aldı: "Allah’a ısmarladık İyi Parti. Ayrılıklar zor ve hüzün doludur. Haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında cesur insanlar olarak, İyi Parti'yi büyük umut heyecan ve hayallerle; büyük emek, gayret ve fedakarlıklarla kurduk.

BAKMADAN GEÇME
İyi Parti
HABER
İyi Parti'de Koray Aydın ve ekibi ayrılıyor! Grubun düşme riski var...

"2 YILDIR BİR ŞEYLER TERS GİTMEYE BAŞLADI"

İyi Parti gerçek bir mücadelenin ve hikâyenin sonucu doğdu. İyi Parti kurulmasıyla birlikte Türkiye’de pek çok şeyi değiştirdi, muhalefete ve milletimize umut oldu. AK Parti iktidarlarına karşı kazanılan en büyük başarıların öznesi oldu. Ancak son iki yıldır bir şeyler ters gitmeye başladı.

İyi Parti, tam kitlelere açılacağı bir dönemde içine kapandı, 2023 genel seçimleri öncesi yersiz ve zamansız bir şekilde ilçe ve illerde kongre sürecini başlatarak enerjisini iç rekabete harcamak durumunda kaldı. 2023 genel seçimlerine giderken Altılı Masa sürecinde yetkili kurulların tam desteği olmasına rağmen hatalı bir strateji yürütüldü. Akabinde tamamen ötekileştirmeye ve adaletsizliğe dayanan, sözde milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma süreci daha yaşandı.

İyi Parti milletvekili Koray Aydın istifa etti - 1. Resim
Başlık Resmiİyi Parti milletvekili Koray Aydın istifa etti - 1. Resim

Koray Aydın - İyi Parti lideri Müsavat Dervişoğlu

Bir zamanlar huzur ve güven dolu İyi Parti Ailesi’nin evinde artık huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi. 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinde ise en hafif tabirle “kendini tekrar eden” bir parti konumuna düştük, bir arpa boyu yol alamadık. 2024 yerel seçimlerinde, iktidarın değirmenine su taşıyan söylem, eylem ve politikalar; milletimiz tarafından kesinlikle reddedildi ve İyi Parti tarihinin en büyük seçim hezimetini yaşadı.

BAKMADAN GEÇME
Ünlü otelde olaylı gece! Epilepsi krizi geçiren kadın, darp ve tecavüz iddiasıyla şikayetçi oldu
HABER
Ünlü otelde olaylı gece! Epilepsi krizi geçiren kadın, darp ve tecavüz iddiasıyla şikayetçi oldu

"TAM ANLAMIYLA ÖZELEŞTİRİ YAPILAMADI"

Bu süreçlerde gerek yetkili kurullarda gerekse de bizzat Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’e yaptığımız uyarılar ise kulak ardı edildi. Yerel seçimlerdeki hatalı karar ve yanlış söylemlere itiraz eden il ve ilçe teşkilatlarımız ötekileştirildi. Bu başarısızlıkların ardından kurultaylar toplansa da tam ve kâmil manada bir özeleştiri yapılamadı. İyi Parti, bugün itibariyle 2023 yılı başındaki 617 bin 513 üyesinin üçte birini, 2023 genel seçimlerinde aldığı oyun da yarıdan çoğunu 2024 yerel seçimlerinde ne yazık ki kaybetti. İyi Parti’deki bütün bu erime ve gerileme süreci, bizzat Sayın Akşener’in sevk ve idaresinde gerçekleşti. Biz, bütün bu dönemlerde İyi Parti zarar görmesin diye, azami gayret gösterdik, son derece hassas davrandık ve kılı kırk yardık.

BAKMADAN GEÇME
Tüfekle oynayan 11 yaşındaki çocuk, annesinin ölümüne neden oldu
HABER
Tüfekle oynayan 11 yaşındaki çocuk, annesinin ölümüne neden oldu

MERAL AKŞENER'E ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMESİ NEDENİYLE TEPKİ GÖSTERDİ

Görüş, fikir ve önerilerimizi yetkili kurul toplantılarında açık ve net bir şekilde ifade ettik. Parti içi sorunları basın ve kamuoyu önünde asla konuşmadık ve tartışmadık. İyi Parti'nin kuruluş hikayesi ve Türk siyasetindeki mücadelesi, tarihçiler ve konunun uzmanları tarafından elbette yazılacak ve tezlere konu edilecektir. Burada sadece “İyi Parti hangi amaçlar için yola çıkmıştı?” Sorusunun özet cevabını vermeyi, bu açıklama için gerekli ve yeterli görüyorum. Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum İyi Parti; ana omurgasını Türk milliyetçilerinin oluşturduğu, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı kimliğiyle bütün Türk milletini kucaklayan bir parti olarak yola çıkmıştı; Türk devletinin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına alanların, ayağına gitmek için değil.

İyi Parti, her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı, Saray’la sembolleşen tek adam düzenine karşı, Türkiye'de hak, adalet ve medeniyet yolunun taşlarını döşemek için İYİ’ler ve Cesurlar Hareketi olarak yola çıkmıştı; Saray'a giden yolun taşlarını döşemek için değil. İyi Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile Sayın Cumhurbaşkanının, Saray’da yaptığı Parti’den habersiz görüşmenin konusu ve içeriğinin açık ve net bir şekilde açıklanmaması halinde; İyi Parti'nin kuruluş felsefesinin temelden sarsılacağına ve Parti'yi dağılmaya sürükleyeceğine dair, birer hafta arayla iki önemli açıklama yaptım.

BAKMADAN GEÇME
Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı! Bu ay da sürpriz yok 
HABER
Merkez Bankası haziran ayı faiz kararını açıkladı! Bu ay da sürpriz yok 

"YÖNETİM, AÇIKLAMALARIMA DUYARSIZ KALDI"

Yaptığımız çağrılara, İyi Parti tabanı ve aziz milletimiz büyük bir ilgi ve teveccüh gösterirken, İyi Parti yönetimi açıklamalarıma duyarsız ve kayıtsız kaldı; endişelerimi, uyarılarımı ve önerilerimi dikkate almadı; gerekli adımları zamanında, yeterince ve gereğince atmadı.
İyi Parti 5. Olağanüstü Büyük Kurultayının üzerinden geçen iki ayda yaşanan gelişmeler, Parti’de yönetim anlayışı bakımından bir değişim olmadığını açıkça ortaya koydu. Son kurultayın ardından İyi Parti’de derlenme, toparlanma ve kucaklaşma beklerken, istifa üstüne istifalarla sarsıldık. Yeni katılımlar beklerken, sudan sebeplerle yapılan ihraç taleplerini görmek durumunda kaldık.

"FİKİRLERİMİZE İHTİYAÇ DUYULMADIĞINA KANAAT GETİRDİM"

Gelinen noktada; İyi Parti’de varlığımıza, görüş, fikir ve önerilerimize artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığına üzülerek kanaat getirmiş bulunuyorum. Bu kanaate varmamda Saray'daki malum görüşme ve sonrasındaki gelişmeler, bardağı taşıran son damla olmuştur. Dolayısıyla bu kanaatim yaklaşık iki yıllık bir sürece dayanan, belli bir birikimin sonucudur. 25 Ağustos 2017 tarihinde ömrümüzü vakfettiğimiz, baba ocağımız olan eski partimizden ayrılırken şu sözleri ifade etmiştim: “Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyorum. Olacaklarım, hali hazırda olduklarımdan fazla değildir. Tek muradım, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakabilmek için son nefesime kadar mücadele etmektir.”

BAKMADAN GEÇME
Bolivya yangın yeri! Darbeci komutanla devlet başkanı yüz yüze geldi
HABER
Bolivya yangın yeri! Darbeci komutanla devlet başkanı yüz yüze geldi

"YOLUMA BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM"

Bugün de aynı noktadayım. İyi Partili dava arkadaşlarımla yaptığım uzun istişareler sonucunda; özetle ifade ettiğim gerekçelerle, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olduğum, belli dönemlerde önemli görevler üstlendiğim İyi Parti'den üzülerek istifa ediyorum. İyi Parti’nin mevcut Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu’na ve yönetimine başarılar diliyorum. Kuruluşundan bugüne kadar İyi Parti’nin hemen her kademesinde emek vermiş, alın teri dökmüş ve mücadele etmiş bütün dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum, varsa haklarımı helal ediyorum, onların da haklarını helal etmelerini diliyorum. Ülkesine ve milletine aşık bir Türk milliyetçisi olarak hizmetlerime ve mücadeleme Bağımsız Milletvekili olarak devam edeceğim. Allah'a ısmarladık İYİ Parti. Kalın sağlıcakla. Selam ve saygılarımla."

Editör : GÖZDE NUR BAYAR
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 27 Haziran, 2024 - 15:54
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Anadolu'ya sanayi göçü! Güvenli illere sanayi havzaları kurulacak
    Anadolu'ya sanayi göçü!
    Kaydet
  • 2
    400 lira olması bekleniyordu! Fındık fiyatları üreticiyi terse yatırdı
    400 lira olması bekleniyordu! Fındık fiyatları üre...
    Kaydet
  • 3
    Sivasspor-Amedspor maçı sonrası 2 hakem istifa etti: Hatalarını anladılar!
    İki hakem istifa etti: Hatalarını anladılar!
    Kaydet
  • 4
    Fenerbahçe'ye UEFA kıskacı! Kerem Aktürkoğlu'na özel inceleme
    F.Bahçe'ye UEFA kıskacı! Kerem'e inceleme
    Kaydet
  • 5
    Derya Çayırgan sessizliğini bozdu! Ekrem İmamoğlu'yla yasak aşk iddiasına ilk kez cevap verdi
    Derya Çayırgan sessizliğini bozdu!
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İkinci bir Kobani yaşanmadan…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Manevi çöküntü!..
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Trump’ın stratejisi ve Rusya’nın memnuniyeti
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Enerjinin yeni jeopolitiği: Nükleer zorunluluk...
    Kaydet
  • Necmettin Batırel
    Necmettin Batırel Ayna ayna söyle bana!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Trump döndü, dolar çöktü!
    Trump döndü, dolar çöktü!
    Kaydet
  • 150 bin TL'lik vurgun yapan zanlı kamerada! Asayiş ekiplerinden kaçamadı
    150 bin TL'lik vurgun yapan zanlı kamerada! Asayiş ekiplerinden kaçamadı
    Kaydet
  • F.Bahçe'ye UEFA kıskacı! Kerem'e inceleme
    F.Bahçe'ye UEFA kıskacı! Kerem'e inceleme
    Kaydet
  • Nipah virüsü yeni bir pandemiye neden olabilir mi? Pek çok ülkede sınır kontrolleri geri geldi
    Nipah virüsü yeni bir pandemiye neden olabilir mi? Pek çok ülkede sınır kontrolleri geri geldi
    Kaydet
  • Beşiktaş'ta şaşırtan kare: Sadece rakip aynı!
    Beşiktaş'ta şaşırtan kare: Sadece rakip aynı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Trabzon'da korkutan deprem! AFAD'dan açıklama geldi
Trabzon'da 3,8 büyüklüğünde deprem
Kaydet
Eşek ve at kemikleri ekipleri kasaba götürdü! Kesime hazırlanırken yakalandılar
Eşek ve at kemikleri ekipleri kasaba götürdü!
Kaydet
BİNA YIKIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR
BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası