Limanda alarm verildi…  Yük gemisinin altında mayın iddiası!

- Güncelleme:
Limanda alarm verildi…  Yük gemisinin altında mayın iddiası!

GÜNDEM Haberleri

Rusya’dan Zonguldak’a gelen kuru yük gemisinin altında mayın olduğu iddiası üzerine ekipler harekete geçti. Gemi personeli tahliye edilirken, dalgıçlardan oluşan ekipler dalış gerçekleştirdi. Öte yandan limandaki yükleme ve boşaltma faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. Özel ekibin yarın tekrar geminin çevresinde dalış gerçekleştireceği öğrenildi.

Rusya'dan Zonguldak'a demir cevheri getiren kuru yük gemisinin altında mayın olduğu değerlendirilen yabancı cisim iddiası üzerine Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik ve Bot Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı. Güzergah üzerinde polis ekipleri tedbir alarak bariyer çekti. Güzergahtaki kaldırımları kullanan vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırıldı. Araçların park etmesine ve duraklamalarına izin verilmedi. Yakındaki itfaiye müdürlüğüne bağlı istasyon da tahliye edildi.

GEMİ PERSONELİ TAHLİYE EDİLDİ

Gemi personelinin de tahliye edildiği öğrenilirken Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler şüphelenilen cismi aramaya başladı. Olay yerine uzman ekip çağrıldı. Dalgıçlardan oluşan ekip geminin altında çevresine iki dalış gerçekleştirdi. Deniz polisi ekipleri de bölgede hazır bulundu. Ancak herhangi bir bulguya rastlanılmadı.  

Limanda alarm verildi…  Yük gemisinin altında mayın iddiası!

Öte yandan limandaki yükleme ve boşaltma faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. Özel ekibin yarın tekrar geminin çevresinde dalış gerçekleştireceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...