Memur ve emekliyi ilgilendiren görüşme başladı! Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Memur ve emekliyi ilgilendiren görüşme başladı! Kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

GÜNDEM Haberleri

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam oranlarıyla ilgili görüşmeler başladı. Yüzde 30 olarak uygulanması ile en düşün emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkması planlanan zam ile ilgili görüşmeler tartışmalı başladı. 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, memur ve emekli maaşı zam oranının yüzde 30 olarak uygulanması, en düşük emekli maaşının 5 bin 500 liraya çıkarılması ile asgari ücret desteğine ilişkin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri başladı. Komisyon, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı.

REFAH PAYI ÖNCESİ EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 15,4 MEMUR ZAMMI YÜZDE 16,48 OLDU

TÜİK Aralık ayı enflasyon rakamını yüzde 1,18 olarak açıkladı. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emeklisi için 6 aylık zam oranı refah payı hariç yüzde 15,40 olurken, bu rakam memurlar için yüzde 16,48 oldu.

REFAH PAYI İLE YÜZDE 30 OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emekli ve memur zammının Ocak 2023 döneminde yüzde 30'a yükseltildiğini açıkladı. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 14,6 memur ve memur emeklisi ise yüzde 13,52 ek zam almış oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI REKOR ARTIŞLA 5.500 TL OLDU

Erdoğan 2023 Ocak-Temmuz döneminde uygulanacak en düşük emekli maaşı için rekor bir artışa gidildiğini açıkladı. Buna göre en düşük emekli maaşı yüzde 57 artışla 3.500 TL'den 5.500 TL'ye yükseldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...