Son dakika: Ege Denizi beşik gibi! 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Ege Denizi beşik gibi! 4.8  büyüklüğünde bir deprem daha

GÜNDEM Haberleri

Gece saatlerinden bu yana peş peşe depremlerin yaşandığı Ege Denizi adeta beşik gibi sallanıyor. Midilli Adası'nda sabaha doğru 04.52'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Bunun ardından saat 09.39'da 4.8 şiddetinde bir deprem daha oldu. Deprem Çanakkale ve Balıkesir’de hafif şekilde hissedilirken ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Gece saatlerinde depremin yaşandığı Midilli Adası'ndan bir deprem haberi daha geldi. Ege Denizi'nde bulunan Midilli Adası'nda saat 09.39'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem herkesi korkuttu. Gece saat 04.52'de yine Midilli Adası'nda 5 büyüklüğünde bir deprem olmuş ve bu Balıkesir ve Çanakkale illerimizde hissedilmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.52'de Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 14,29 kilometre uzaklıkta, Midilli Adası'nda 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. 

Öte yandan AFAD, yine 09.39'da merkez üssü Ege Denizi Midilli Adası olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

BAZI İLÇELERDE HİSSEDİLDİ

Özellikle saat 09.39'da yaşanan 4,8'lik deprem sırasında Çanakkale'nin Ayvacık, Balıkesir'in Ayvalık, Gömeç, Edremit ve Burhaniye ilçelerindeki bazı binalar hafif sallandı. Söz konusu yerleşim bölgelerinde ekiplerin incelemeleri sonucu depremlerin herhangi bir olumsuzluğa yol açmadığı öğrenildi.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1611614981983817728

VALİLİKTEN DEPREM AÇIKLAMASI

Çanakkale Valiliği, merkez üssü Yunanistan’ın Midilli Adasında meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremle açıklamada şu ifadeler bulundu:

 “Bugün 04:52’de Ege Denizi, Midilli Adası merkezli olarak meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem ile ilgili alınan ilk bilgilere göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...