Son dakika: Konya'da kürekle köpek öldürenlerin cezası belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Konya'da kürekle köpek öldürenlerin cezası belli oldu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Konya'da bulunan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bir köpeği kürekle vurarak öldüren ve haklarında 6'şar yıla kadar hapis cezası istenen 2 sanığa verilen cezalar belli oldu.

İddianamede, sanıkların 'Ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan 6'şar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti. Konuyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Konya 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya taraf avukatları ve davaya katılma talebi bulunan bazı barolar ile hayvanları koruma derneklerinin temsilcileri katıldı.

CANİLERE VERİLEN CEZA BELLİ OLDU

Mahkeme, katılma taleplerini reddettikten sonra verdiği aranın ardından sanıklar hakkındaki kararı açıkladı. Sanıklar Murat B. ve Sefa Ç'ye 'evcil hayvanı kasten öldürme' suçundan önce 1'er yıl hapis cezası verildi. Ardından sanıkların barınakta veteriner teknisyen ve sağlık teknisyeni olarak görev yapmaları 'nitelikli hal' sayılarak ceza 1 yıl 6 aya çıkarıldı.

Mahkeme daha sonra cezayı 'iyi hal' indirimiyle 1 yıl 3'er aya indirerek, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (AA)

Bu video da ilginizi çekebilir...

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...