Yazar ve şair Özdemir İnce'den skandal sözler: İmam hatiplilerin üniversiteye gitmeye hakkı yok

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve şair Özdemir İnce, konuk olduğuprogramda İmam hatip liselerine ilişkin skandal cümleler sarf etti. İnce, imam hatiplilerin üniversiteye gitmeye hakkı olmadığını söyleyerek, "Onlardan bilim adamı olmaz" dedi.

Özdemir İnce, konuk olduğu Tele1 ekranlarında İmam hatip liselerine ilişkin skandal cümleler sarf etti. İnce, "İmam hatipliler haddinden fazla değil, üniversitelere giriyorlar. Üniversiteye girme hakları yok." dedi. Skandal açıklamalarına devam eden İnce, imam hatiplerin yüzde 90'ının kapatılarak  fen lisesine çevirilmesi gerektiğini söyledi.

"GİDECEKLERİ YERLER YÜKSEK İSLAM ENSTİTÜSÜ VE İLAHİYAT FAKÜLTELERİ"

Skandal bir şekilde imam hatip mezunlarının üniversiteye gitme hakkı olmadığını savunan İnce, "İmam hatip mezunlarının gidecekleri yerler Yüksek İslam Enstitüsü ve İlahiyat Fakülteleri." dedi.

İnce, "İmam hatip liseleri neden kuruldu, camilere din adamı yetiştirmek için. Bir tek amacı vardır imam hatip liselerinin, o da camilere din adamı yetiştirmek. İmam hatipliler haddinden fazla değil, üniversitelere giriyorlar. Üniversiteye girme hakları yok. Onların girecekleri yerler İslam Enstitüsü, İlahiyat Fakültesi." ifadelerini kullandı.

"İMAM HATİPLİLERDEN BİLİM ADAMI OLMAZ"

İmam hatiplere adeta kin kusan İnce şu skandal ifadeleri kullandı;

Din adamı olarak 18 yaşına kadar yetiştirilmiş bir adam dünyaya bilim açısından bakamaz. Belki aşırı söylüyor olabilirim, jakoben diyorlar. Jakobenliği de kabul ediyorum. Cumhuriyetçilik aynı zamanda jakobenliktir. İmam hatip okullarının yüzde 90'ının sivil liseye, fen lisesine dönüştürülmesi lazım.Bütün devlet kadroları imam hatip mezunları ile dolduruldu. Bu mantık dışı bir şeydir. Devlet kadrolarının mühendislerle, müzisyenlerle, harbiyeliler ile doldurulduğunu düşün."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...