Yine ödemeyen kazandı! 1 milyon kişi maske cezasından kurtuldu

- Güncelleme:
Yine ödemeyen kazandı! 1 milyon kişi maske cezasından kurtuldu

Gündem Haberleri

Meclis'te kabul edilen torba teklif ile maske cezasına af geldi. Devlet 2,7 milyarlık alacaktan vazgeçerken 1 milyon kişi ceza ödemekten kurtuldu. Daha önce cezasını ödeyen 249 bin kişiye ise iade yok.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren torba teklif önceki akşam TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla 11 Mart 2020 tarihinden itibaren maske takmama ve sokağa çıkma yasağını ihlal edenlere verilen cezaların tahsilinden vazgeçiliyor. Tahsil edilmiş olan idari para cezaları ise iade edilmeyecek. AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, yapılan düzenleme ile vergi dairesine borçlu 1 milyon 67 bin 485 kişinin 2,7 milyar lira tutarındaki idari para cezasının tahsilinden vazgeçildiğini söyledi. Tan, 249 bin kişinin ise 302 milyon lira tutarındaki cezayı ödediğini kaydetti. Komisyondaki görüşmelerde, muhalefet temsilcileri maske cezasını ödeyenlere paralarının iade edilmesi gerektiğini dile getirdi. ‘Borcunu ödeyenlerin her zaman mağdur edildiğini’ savunan muhalefetin cezasını ödeyen 249 bin vatandaşa paralarının iade edilmesi yönündeki talepleri kabul görmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...