Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi 2023 biletler ne kadar?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi 2023 biletler ne kadar?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turistik Doğu Ekspresi'nin seferlerine başlayacağını duyurdu. Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Bilet fiyatları belli oldu mu? Doğu Ekspresi 2023 bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi nerelerden geçiyor?

Seyahatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği merakla beklenen Doğu Ekspresi seferleri bu yıl da başlıyor.Turistik Doğu Ekspresi'nin seferlerine başlayacağını duyulmasının ardından vatandaşlar Doğu Ekspresi Seferleri ne zaman başlıyor, tarihleri? Doğu Ekspresi bileti ne kadar? sorularına yanıt arıyor. İşte 2023-2024 Doğu Ekspresi seferleri hakkında detaylar...

DOĞU EKSPRESİ SEFERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Turistik Doğu Ekspresi'nin 11 Aralık'ta seferlerine başlayacağını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Turistik Doğu Ekspresi seferleri için bilet satışlarının devam ettiği belirtilerek, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hayata geçirilen Turistik Doğu Expresi'nin ilk seferi 11 Aralık'ta yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Doğu Ekspresi'ni 11 Aralık'ta Ankara'dan Kars'a uğurlayacak" denildi.

AA’da yer alan habere göre, Turistik Doğu Ekspresi trenleri 2023-2024 sezonunda Ankara'dan 11 Aralık 2023-8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde ve Kars'tan 13 Aralık 2023-10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günlerinde hareket edecek şekilde seferlerine başlayacak.

DOĞU EKSPRESİ HANGİ ŞEHİRLERDEN GEÇİYOR?

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Kars'taki Ani Harabeleri'nden Çıldır Gölü'ne kadar birçok tarihi ve turistik güzelliklere Turistik Doğu Ekspresi ile ulaşılabildiğine işaret ederek, "Fotoğraf tutkunlarından gezginlere kadar birçok kişinin Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuklarını sosyal medyada paylaşması bu trene talebi gittikçe daha da artırıyor, ünü sınırları aşıyor. Bu güzergahta artan yolcu talebini karşılamak üzere sefere konulan Turistik Doğu Ekspresi de sadece Kars'ın değil, güzergahtaki Sivas, Erzurum ve Erzincan'ın keşfedilmesi için fırsatlar sunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlıyor? Doğu Ekspresi 2023 biletler ne kadar?

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Turistik Doğu Ekspresi'nde düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 lira olarak uygulanacak. Odalarda 0-6 yaş arasında en fazla 2 adet çocuk ücretsiz seyahat edebilecek.

 

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...