Sonun başlangıcı!..

A -
A +

ABD, uluslararası sistemi, hukuku ve son 50 yıldır savunduğu değerleri hiçe sayarak, yalnız kendi menfaatleri doğrultusunda pervasızca hareket ediyor. Bir taraftan küreselleşmeyi savunuyor, diğer yandan terörizme kaynaklık ediyor. Amerika küresel ihtirası nedeniyle temellerini oluşturan tüm değerleri ortadan kaldırdı. ABD Başkanı Biden, Gazze’de tarihte eşi görülmemiş 24 bin sivilin hayatını kaybettiği soykırım hakkında yıllarca sürecek (katliam) derken aslında kendi imparatorluğunun sonunu getirecek bir savaşa başladı. Irak ve Afganistan’da sonuca ulaşamayan ABD şimdi Orta Doğu’yu ateş çemberine sokarak kendi sonunu hazırlıyor. Bugün 350 milyon Amerikalıdan, ülkeyi yöneten pentagon (ABD savunma bakanlığı) ile CIA’nın hayata geçirdiği, kan-barut-ölüm politikası nedeniyle tüm dünya nefret ediyor. ABD çok yakında SSCB gibi dağılacak, eyaletler bağımsızlıklarını ilan edecek…

Dünyanın en büyük 5 silah şirketinin tamamı Amerikalı. Lockheed Martin, Raytheon, Boeing, Northrop Grumman ve General Dynamics. En büyük 100 silah üreticisinin yarısı da ABD'de bulunuyor. Küresel silah ticaretinin yüzde 40'ını kontrol eden Amerikalı şirketler için her gerginlik ve savaş, satışların artması demek!.. Eski Başkan Trump bu durumu "savaş başlatmayan tek başkanım, bu yüzden silah lobisi benim başkan olmamı istemez" demişti, nitekim yeniden seçilemedi. Ekonomisini silah sanayi üzerine kuran Amerika, küresel korku imparatorluğu meydana getirerek, sıcak çatışma ortamını her zaman gündemde tutuyor. Hâlihazırda dünyada yaşanan savaşların üçte ikisinde (46'sından 34'ünde) bir ya da birden fazla taraf, ABD tarafından silahlandırılmış hâlde. Dünya ülkelerine 2023 yılında 300 milyar dolar tutarında silah sattı. İnsanlığı yok etmek üzerine fabrikalar 24 saat süreyle ölüm makineleri üretiyor!.. 

Orta Doğu’daki savaşı bölge ülkelerine yaymak için bütün gücüyle çalışıyor. İran’da mezarlıkta bombalı saldırı düzenliyor, Lübnan’a Yemen’e füzeler yağdırıyor. Şimdi sınırımızda beslediği, donattığı, eğittiği PKK’lı militanları Mehmetçiğimize saldırtarak bizi sahip olduğumuz üs bölgelerinden kaçırarak terör devleti kurmak istiyor. Tokadı çok fena yedi, inlerinde yok ediliyorlar... Enerji, malzeme ve mühimmat depoları havaya uçuruldu. Sınırımızda artık 30 kilometrelik güvenlik şeridinin yeterli olmadığı net bir şekilde anlaşıldı. Bu bölge kesinlikle 100 kilometreye çıkarılmalıdır.

Güvenlik toplantısından sonra yapılan açıklamada "Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa arkasında kim olduğuna bakmadan, kalıcı olarak imha etmek temel önceliğimizdir" ifadesi ABD’ye verilen büyük ültimatomdur. Hadi bakalım sıkıyorsa çık ortaya!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.