Altın Safran Belgesel Film Festivali başlıyor

/ Kaynak: AA
Altın Safran Belgesel Film Festivali başlıyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Festival'e dünyanın çeşitli ülkelerinden 50'nin üzerinde başvuru olduğunu, her gün bir eser geldiğini söyledi.

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada festivalin ilkinin 1999'da yapıldığını ve 2003'te uluslararası nitelik kazandığını, amatör, profesyonel ve fotoğraf kategorilerinde her yıl yarışmalar yapıldığını ve 10 binin üzerinde eserin yarıştığını anlattı. Festivalin kültürel değerlerin korunması ve geleceğe taşınması konusunda duyarlılığın sürdürülmesi, belgesel aracılığıyla bilgi, belge ve doküman arşivi oluşturulmasını amaçladığını ifade eden Aksoy, "Festivalimizin ana temasını oluşturan belgesel film yarışmasına başvurular aslında daha 14 gün önce sona ermişti. Yoğun başvurular vardı, biz de 26 gün daha uzattık. Dünyanın çeşitli ülkelerinden 50'nin üzerinde başvuru oldu, her gün bir eser geliyor. 12 gün daha var. Bu sürede 'yaklaşık 50 eser daha gelir' diye tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. Aksoy, fotoğraf yarışmasına başvuruların bugün sona erdiğini, 120 eserin başvurduğunu sözlerine ekledi. Festival, ''Kültürel Miras ve Korumacılık'' temasıyla 6-8 Eylül'deyapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...