- Türk'ün Kudüs'ü Yahudilere de bayramdı
16 Haziran 2024 - 06:18

Osmanlı Filistininde kan değil huzur vardı! Türk'ün Kudüs'ü Yahudilere de bayramdı

Osmanlı'nın 401 sene boyunca idare ettiği Filistin'de bayramlar huzur içinde geçerdi. Türkler, Yahudilerin "Pesah" ve Hristiyanların "Paskalya" dediği bayramı Kudüs'te azınlıkların kutlamasına müsaade ederdi. Hatta Kudüs'teki Patrikler, Osmanlı'nın hoşgörüsüne her yıl İstanbul'a teşekkür mektubu göndererek cevap verirdi. 1870'te Tel Aviv'de kutlanan bir Kurban Bayramı karesi ise Filistinlilerin yaşadığı neşeyi gözler önüne seriyor. Bugün ise Filistinliler için bayramda sadece kan ve gözyaşı var.
 - Dünyanın en büyük taban mozaiği yeniden ziyarete açıldı
14 Haziran 2024 - 14:26

Depremde bile hasar almadı! Dünyanın en büyük taban mozaiği yeniden ziyarete açıldı

6 Şubat depremlerini Hatay'da hasarsız atlatan ve dünyanın en büyük tek parça mozaiğinin de yer aldığı Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi, bakım çalışmalarının ardından yeniden ziyaretçilere kapısını açtı.
 - 50 milyon liraya satacaktı! 2 bin yıllık mozaik bulundu
13 Haziran 2024 - 10:56

50 milyon liraya satacaktı! 2 bin yıllık mozaik bulundu

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir şahsın evinde yapılan aramada 50 milyon TL'ye satılmaya çalışılan 2 bin yıllık Meryem Ana figürlü olduğu iddia edilen mozaik ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
 - Russel Crowe'dan Gladyatör 2 itirafı: Rahatsızım ama
12 Haziran 2024 - 17:00

Russel Crowe Gladyatör 2 için endişeli: Bir tane daha yapılıyor olması beni biraz rahatsız ediyor!

Russell Crowe, Ridley Scott'un "Gladyatör" filminin devamını çekmesinden "rahatsız" olduğunu itiraf etti. Ünlü oyuncu Gladyatör 2 filminin kariyerini yeniden gözden geçirmesine sebep olduğunu da söyledi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
12 Haziran 2024 - 16:26

Bakanlıktan sinemaya 141 milyon 500 bin lira destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, uzun metraj ve çekim sonrası türlerindeki 30 projeye toplam 141 milyon 500 bin lira destek sağladı.
 - Nasreddin hoca Türk  dünyasını birleştirdi
12 Haziran 2024 - 02:36

İlk olacak! Türk dünyasının 6 ülkesi bir film için birleşiyor

Türkiye’nin de aralarında yer aldığı Türk dünyasının altı devleti, ilk defa ortak bir film için el ele veriyor... Nasreddin Hoca’yı merkezine alan filmin yönetmenliğini üstlenen Vagif Mustafayev “Bu eser bizi güzel bir geleceğe taşıyacak” diyor.
 - Yabancı koleksiyoncular Anadolu kilimlerine aşık
12 Haziran 2024 - 00:14

Anadolu kilimlerine aşık olan yabancı koleksiyoncular: Bu kilimlerde farklı bir enerji var

Tarihî kilimler, Tophane-i Amire’deki “Anadolu’nun Renkleri” sergisinde bir araya geldi. Koleksiyoncular kilim sevdalarını anlattı. İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen (ICOC) çerçevesinde açılan sergi, yaklaşık bir ay boyunca Tophane-i Amire'de ziyaret edilebilecek.
 - Şoray sahneye çıktı! Film sahnelerini seslendirdi
12 Haziran 2024 - 00:09

Şoray sahneye çıktı! Film sahnelerini seslendirdi

Türk sinemasının usta aktrisi Türkân Şoray’ın filmlerinde yer alan şarkılar için sahneye çıktı.
 - Yeşilçam’ın yakışıklı “jön”üne veda
12 Haziran 2024 - 00:03

Murat Soydan vefat etti... Yeşilçam’ın yakışıklı “jön”üne veda

Rol aldığı 200’den fazla film ve yapımla Yeşilçam’ın en tanınmış yüzlerinden biri olan usta aktör Murat Soydan, dün 83 yaşında hayatını kaybetti. Usta aktörün naaşı, yarın İstanbul’daki Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.
 - Depremden zarar gören cami için harekete geçiliyor
11 Haziran 2024 - 15:21

Tokat'ta depremden zarar gören Malum Seyit Camisi restorasyon için gün sayıyor!

Tokat'ta meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Sulusaray ilçesindeki Malum Seyit Camisi için restorasyon ödeneği Kültür ve Turizm Bakanlığı'na aktarıldı.
 - Restore edilen türbeden başka mezarlar çıktı
11 Haziran 2024 - 14:17

Siirt'te restore edilen türbeden başka mezarlar çıktı! Jandarma korumaya aldı

Siirt'te Şeyh Ali Segirka'nın Türbesi'nin restorasyon çalışmaları sırasında tek mezar olarak bulunan yerde 3 mezar ortaya çıktı.
 - Tarihi surlardaki fayans kirliliği gündeme geldi
11 Haziran 2024 - 14:03

Festival öncesi tarihi surlardaki fayans kirliliği gündeme geldi! Trabzon İl Koordinasyon Kurulu konuyu tartıştı

Trabzon Kültür Yolu Festivali öncesinde Trabzon Kalesi’nin tarihi surlarındaki 'Fayans' kirliliğinin kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kaya, “Tarihi surlarda seramikler, fayanslar, boyalı badanalı duvarlar var. Bunlar çok kötü bir görüntüye neden oluyor. Şehrimize yakışmıyor” dedi.
 - Cengiz Aytmatov zehirlendi mi?
10 Haziran 2024 - 17:35

Cengiz Aytmatov zehirlendi mi? Oğlu Eldar: Ölümü hiç beklediğimiz bir şey değildi

Dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov, vefatının 16. yılında mezarı başında anıldı. Ülkesinde Kırgız milli edebiyat konusu denilince Manas Destanı'ndan sonra ilk akla gelen isimlerden olan yazar hakkında oğlu Eldar Türkiye Gazetesi'ne ölümü hakkında dikkat çeken beyanlarda bulunmuştu.
 - Ayasofya Camii önünde çarpıcı protesto!
10 Haziran 2024 - 08:46

247 ressam Ayasofya Camii önünde "Zulmü Fırçala" protestosuyla bir araya geldi: Onlar Musa'ya da İsa'ya da ihanet içinde!

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırıların 247. gününde 247 ressam "Zulmü Fırçala" başlıklı sanatçı protestosuyla bir araya geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademi Beyoğlu Gençlik Merkezi'nin ev sahipliğinde Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi önündeki meydanda düzenlenen programda sanatçılar, Gazze'de yaşanan zulmü fırçalarıyla resmetti. Sergilenen resimler dikkat çekerken çocuklarla atölye çalışması da ilgi gördü.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
10 Haziran 2024 - 01:41

İstanbul’dan Bocelli geçti! İtalyan tenordan stadyumda konser

Dünyaca tanınmış İtalyan tenor Andrea Bocelli, önceki akşam İstanbul’daydı...
 - Yönetmen Zaim ölümü düşünmeye çağırıyor
10 Haziran 2024 - 01:23

Yönetmen Zaim ölümü düşünmeye çağırıyor: Roman sayfalarını sanat eseri yaptı

Usta yönetmen Derviş Zaim, “Rüya” filminden yola çıkarak kaleme aldığı “Rüyet” adlı romanından ilhamla oluşturduğu eserle, sanatseverleri ölümü düşünmeye çağırıyor.
 - Venezuelalı sanatçı İstanbul'u aylarca resmetti
10 Haziran 2024 - 00:59

Venezuelalı sanatçı J. B. Reyes aylarca resmetti: İstanbul'un özünü içinde kaybolunca buluyorsunuz!

İstanbul’daki insan hikâyelerini eserlerine yansıtan Jesus Briceno Reyes “Bu şehrin özünü ortaya çıkarmak için içinde kaybolmak gerek” diyor.
 - İznik Ayasofya Camii yıkılma riski mi taşıyor?
09 Haziran 2024 - 15:22

İncillerin sayısı burada belli oldu! İznik Ayasofya Camii yıkılma riski mi taşıyor?

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Ayasofya Camisi'nde dönemin dört imparatorunun taç giydiği bölüm hala korunuyor. Orhan Gazi tarafından fethedildikten sonra camiye dönüştürülen binada, Doğu Roma tarihinin önemli anlarının yaşandığı "Omphalion" adlı bölüm koruma altında tutuluyor. İznik Müzesi eski Müdürü Taylan Sevil binanın restorasyonunun iyi yapılmadığını düşünüyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
09 Haziran 2024 - 12:42

Kayseri'de bir İmâm-ı Rabbânî torunu: Halil Han Müceddidi

Kayseri'de pek bilinmeyen ziyaret makamlarından biri de Halil Han Müceddidi Efendi'nin kabridir. İmâm-ı Ahmed Rabbânî Hazretleri'nin torunu olan bu zâtın vaktiyle Doğu Türkistan'da binlerce talebesi olduğu rivayet ediliyor. Çin zulmü sebebiyle Türkiye'ye hicret etmek zorunda kalıyor ve Kayseri'ye yerleşiyor.
 - Issık Göl'deki fuar savaş kartallarıyla dikkat çekti
09 Haziran 2024 - 08:50

Kırgızistan'ın Issık Göl kıyısındaki fuar savaş kartallarıyla dikkat çekti

Kırgızistan'ın Çolpon-Ata şehrinde, plajların ve tatil köylerinin bulunduğu Issık Göl'de Uluslararası "Issık Göl Turizm Fuarı 2024" düzenlendi. Fuarda Türk kültürüne ait pek çok unsur dikkat çekerken, fuar alanındaki eğitimli savaş kartalları görenlerde hayret uyandırdı.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
07 Haziran 2024 - 15:36

Çocuklar Cahit Zarifoğlu'nun kabri başında! Yürek Dede'yi unutmadılar

Şair ve yazar Cahit Zarifoğlu, vefatının 37. yılında Küplüce Mezarlığı'ndaki kabri başında okunan Kur'an-ı Kerim ve dualarla yad edildi. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Küplüce Cahit Zarifoğlu İlkokulu öğrencileri ile Zarifoğlu'nun ailesi, dostları ve sevenleri katıldı.
Sona Git