İstanbul'un her yönünü minyatürlere yansıtan Gülçin Anmaç: Bir semtini çizmeye bile ömür yetmez!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İstanbul'un her yönünü minyatürlere yansıtan Gülçin Anmaç: Bir semtini çizmeye bile ömür yetmez!

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Geleneksel minyatür sanatının kalbi olan İstanbul’un farklı yönlerini ele alan Gülçin Anmaç sorularımızı cevapladı. Usta sanatçı, on bir öğrencisiyle birlikte Kadırga Sanat’ta “İstanbul Tasvirleri” adlı sergide buluştu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ-

Gülçin Anmaç Türkiye’nin minyatür sanatındaki usta isimlerinden biri… Yetiştirdiği sanatçılarla bir zinciri devam ettiren Anmaç, bu defa geleneksel minyatür sanatının kalbi olan İstanbul’un farklı yönlerini yine minyatür sanatıyla ele aldı.

Usta sanatçı, on bir öğrencisiyle birlikte Kadırga Sanat’ta “İstanbul Tasvirleri” adlı sergide buluştu. Yedi tepeli şehrin mekânları, şiirleri, kapıları hatta kuşları sergide birer bölüm olarak yer aldı ve her birine dair farklı minyatürler bir araya geldi.

Gazetemizin sorularını cevaplayan Anmaç, sergide Gülçin Anmaç Sanat Atölyesi olarak yetişen öğrencileriyle bir araya geldiklerini kaydederek “İstanbul bizim için en etkileyici şehirlerden biri. Biz de bu kadim şehri farklı yönleriyle anlatmak istedik. İstanbul’un mekânlarını, şehrin kapılarını, kuşlarını ve esnafını tasvir ettik. Bunun yanında şehrin kaybolan eserlerini minyatür çalışmalarımıza yansıttık. Sırf bir semtini çalışsanız bile ömrünüz yetmez. İstanbul derya deniz!” diyor. 

İstanbul'un her yönünü minyatürlere yansıtan Gülçin  Anmaç: Bir semtini çizmeye bile ömür yetmez! - 1. Resim

İSTANBUL LOKOMOTİF

İstanbul’un klasik sanatlar için önemine de temas eden Anmaç “Klasik Türk sanatlarımız aslında İstanbul’daki Saray Nakkaşhanesinde üretilen sanatlar. Bir defa onun bulunduğu yerdeyiz. Öte yandan İstanbul her zaman lokomotiftir. Birçok şeyin olduğu gibi sanatın da merkezidir. Birçok yerde hayatımızı devam ettirebiliriz ama İstanbul kadar başka bir yerde beslenemeyiz. Çünkü şehir çok sayıda kültürü barındırıyor. İstanbul’da binlerce yılı bir arada gördüğümüz zeminde yaşıyoruz” şeklinde konuşuyor.

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...