Kendi kurallarıyla oyun oynuyordu

- Güncelleme:
Kendi kurallarıyla oyun oynuyordu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

 Sanatçı Saim Bugay’ın hayatının farklı devirlerinde yaptığı eserler, bugünlerde İş Sanat Kibele Sanat Galerisinde görülebiliyor.

2008’de ölen Bugay’ın “Heykelin Sözü” adlı sergisi, heykellerin yanı sıra ahşap, metal, döküm, tel gibi materyallerden dizayn edilen kuklalar, maskeler, el aletleri, oyuncak, biblo gibi eserleri bir araya getiriyor. Sorularımıza cevap veren serginin küratörü Emre Zeytinoğlu “Burada sanatçının her döneminden işler görüyoruz. Saim Bugay bunların hepsini heykele hizmet eden şeyler olarak görüyordu. Süs eşyalarından kullanım aletlerine, atölyesinde imal ettiği araçlardan kuklalara kadar her şey onun için sanattı. Dolayısıyla bunları birbirinden ayırmadım” diyor. Sanatçının eserlerindeki “oyun” hissine de temas eden Zeytinoğlu “Oyun aslında ciddiyetsiz bir şey değildir. Saim Bugay’ın da oyunda kendi kuralları vardı” ifadelerini kullanıyor. Sergi, 19 Mart’a kadar İstanbul Levent’teki İş Kulelerinde bulunan Kibele Sanat Galerisinde görülebilecek.  MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...