Gizli detay 120 yıl sonra ortaya çıktı: Picasso, eserine kırmızı kurdeleli köpek saklamış

- Güncelleme:
Gizli detay 120 yıl sonra ortaya çıktı: Picasso, eserine kırmızı kurdeleli köpek saklamış

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Gelmiş geçmiş en popüler sanatçılardan olan Pablo Picasso’nun eserindeki gizli detaylar, 120 sene sonra gün yüzüne çıkarıldı.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - İspanyol ressam Picasso'nun 1900 yılında 19 yaşındayken yaptığı “Le Moulin de la Galette” adlı tablosunu inceleyen New York’taki Guggenheim Müzesi uzmanları, eserde saklanan bir köpek figürünü ortaya çıkardı. Müze uzmanları, ressamın en eski çalışmalarından biri olan tabloda, kırmızı kurdele takmış bir köpeğin yer aldığını açıkladı. X-ray ışınları kullanılarak resmin gerçekte nasıl göründüğüne dair detaylara ulaşan uzmanlar, Paris’teki meşhur bir mekânda dans eden insanların  tasvir edildiği eserde, masadaki köpek figürünün üzerinin siyah boya ile kapatıldığını meydana çıkardı. Sanatçının tabloda başka revizyonlar yaptığı da görüldü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...