Sultanların eşyaları satışta, Müzayede geliri Soma şehitlerine

/ Kaynak: İHA
Sultanların eşyaları satışta, Müzayede geliri Soma şehitlerine

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Çırağan Sarayı'nda 25 mayıs'ta düzenlenecek antika müzayedesinde 10 eserin satış geliri, 301 madencinin ailelerine destek için gönderilecek.

Çukurcuma Müzayede Kültür ve Sanat Evi'nin kurucusu Muzaffer Gültekin, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine destek olmak için nbsp;eserlerden 10 adetinin bedelsiz olarak satışa sunulacağını açıkladı. Eserlerden elde edilecek gelir, Soma'da şehit olan madencilerin ailelerine bağışlanacak.Gültekin, yaşanan acılara bir parça merhem olmak istediklerini belirterek teklif usulü artırılarak satılacak eserlerin; 5 adet Atatürk hatırası, tuğralı gümüş kaşık, tuğralı gümüş mücevher kutusu, gümüş yastık aynası, art-deco servis arabası, İngiliz tepsili jardenyer, Osmanlı rahle, gümüş hamam tası, Süleymaniye leğen-ibrik ve gümüş şamdan olduğunu söyledi. Gültekin, "Soma için hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Müzayede gelirini Başbakanlık tarafından başlatılan yardım kampanyasına aktaracağız." dedi.
Osmanlı'nın ve Avrupa'nın farklı dönemlerine ait çok değerli, benzerlerine az rastlanır toplam 653 parçanın yer alacağı müzayedede Hilye-i Şerif'ler, Memluk dönemine ait el yazması Kur'an-ı Kerim, Hidiv armaları, sedef ve bağ işlemeli sandık, Osmanlı tekstil ürünleri, Avrupa mobilya ve kristal eşyaları, Kâbe örtülerinde kullanılan ve üzerlerinde Allah'ın isimlerinin yazılı olduğu madalyonlar satışa sunulacak.
Müzayede, 25 Mayıs Pazar günü saat 14.00-18.00 arası koleksiyonerlerin huzurunda gerçekleştirilecek. nbsp;

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...