Bayramda kültür vakti

Bayramda  kültür vakti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ramazan Bayramı’nda kültür ve sanata vakit ayırmak isteyenler için bazı müze ve kütüphaneler kapılarını açık tutuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) ‘Hiç Kapanmayan Kütüphaneleri’ olarak adlandırılan beş mekânı, dokuz günlük bayram tatilinde de 7/24 hizmette olacak.

MURAT ÖZTEKİN

İstanbul’daki müzeler de farklı saatlerde ziyaretçilerini ağırlayacak. Kültür Bakanlığına bağlı Topkapı Sarayı, Türk İslam Eserleri Müzesi gibi müzeler ile Millî Saraylara bağlı olan Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı gibi müzeler bugün ve yarın açık olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Yerebatan Sarnıcı ve Miniatürk gibi yerler de bayram boyunca açık kalacak. 

ÖZEL MÜZELER DE AÇIK
Özel müzeler de bayramda gezilebilecek. Türkiye’nin en zengin hat koleksiyonlarından birini barındıran Sakıp Sabancı Müzesi, bayramın ikinci günü olan bugünden itibaren hizmet verecek. İstanbul Modern de bayramda açık olacak. Müzede “Şimdinin Peşinde”, “İplikten Çözülenler” ve yeni fotoğraf sergisi “İki Arşiv, Bir Seçki: Ara Güler’in İzinde İstanbul” sanatseverler tarafından görülebilecek. Osman Hamdi Bey’in eserlerini barındıran Pera Müzesi de bayramda gezilebilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...