Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mecelle’nin orijinaline tıpkıbasım

Mecelle’nin orijinaline tıpkıbasım

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ahmet Cevdet Paşa’nın başında olduğu ilmi komisyon tarafından 1868-1876 yılları arasında derlenen Osmanlı’nın medeni kanunu Mecelle-i Ahkâm-ı Adliye eseri, orijinal hâliyle ilk defa yeniden basıldı.

MURAT ÖZTEKİN

İstanbul Müftülüğünün arşivinde bulunan, yıllarca olduğu gibi muhafaza edilen Ahmet Cevdet Paşa ve diğer ilmî komisyon üyelerinin imzalarının yer aldığı orijinal Mecelle, Diyanet İşleri Bakanlığı Dinî Yayınlar Müdürlüğünce iki cilt hâlinde tekrar neşredildi. Bin adet basılan Mecelle, ilahiyat fakültelerinin kütüphanelerine gönderilerek akademisyenlerin istifadesine sunulacak. Kitabın basılmasına vesile olan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz “İstanbul Müftülüğü, gerçekten bir tarih hazinesi gibi. Kütüphanemizde çok sayıda yazma eser var. Mecelle’nin orijinali arşivimizden çıktı. Böyle bir tarih hazinesini paylaşabilmemiz, bizi elbette mutlu etti” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...