Üç asırlık şenliğin sırlı belgeleri

Üç asırlık şenliğin sırlı belgeleri

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tarihin renkli sahneleri bugüne taşınıyor... İstanbul Araştırmaları Enstitüsünün (İAE) “Bursiyer Konuşmaları”, araştırmacıları online ortamda ağırlamaya devam ediyor.

MURAT ÖZTEKİN

Konuşma dizisinde bu defa Sinem Erdoğan İşkorkutan, Sultan III. Ahmed’in oğullarının sünnet edilmesi sebebiyle 1720 yılında düzenlenen görkemli şenliği, sûrnâmelerdeki tasvirler üzerinden inceleyecek. 14 Mayıs’ta yapılacak konuşmada, 1720 şenliğiyle alakalı yeni keşfedilen arşiv belgeleri, resimli ve resimsiz sûrnâme kopyalarıyla birlikte değerlendirilecek, şenliğin daha önce ele alınmamış boyutlarını gündeme taşınacak. Şenliğin şimdiye kadar bilinmeyen hazırlık, sahneleme ve temsil süreçleri de incelenecek. İAE web sitesinden kayıt olarak katılınabilecek konuşma, 14 Mayıs günü saat 18.00’de Zoom aplikasyonu üzerinden gerçekleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...