Bosna dramı Oscar yolunda

Bosna dramı Oscar yolunda

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersekli yönetmen ve senarist Jasmila Zbanic’in Srebrenitsa’daki soykırımı mevzu edinen “Nereye Gidiyorsun, Aida?” (Quo Vadis, Aida?) filmi Oscar aday adayı oldu.

MURAT ÖZTEKİN

TRT ortak yapımı olan ve daha önce Venedik ile Toronto Film Festivallerinde gösterilen filmin 93. Oscar Ödüllerinde “En İyi Uluslararası Film” dalında Bosna Hersek’in adayı olduğu açıklandı. 1995’te yaşanan Srebrenitsa soykırımını mercek altına alan film, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de yarışacak. Filmin hikâyesi, Sırp askerleri tarafından binlerce Bosnalının öldürüldüğü soykırım günlerinde Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir üste geçiyor. Saraybosna doğumlu Zbanic, filmlerinde genellikle Bosna Savaşı’nın o günlerin şahitleri üzerindeki izlerini, özellikle de kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkisini güçlü bir sinematik dille anlatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...