10'uncu toplantı bugün: Altılı masada adaylık yarışı kızışıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
10'uncu toplantı bugün: Altılı masada adaylık yarışı kızışıyor

Politika Haberleri

Seçim adım adım yaklaşırken Altılı Masada adaylık tartışmaları da iyice alevlendi. Altı genel başkan, masada henüz adaylıkla ilgili isimlerin konuşulmadığını söylese de ekranlar aracılığı ile hem kendi seçmenlerine hem de masadaki diğer liderlere adaylık mesajı göndermeye devam ediyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

İkinci tur toplantılarına devam eden Altılı Masa, bugün tekrar buluşacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğinde bir araya gelecek olan liderlerin, cumhurbaşkanı adayı olacak isimler üzerinde konuşacağı belirtiliyor. Ocak ayının sonunda tekrar toplanacak olan liderlerin, isimler üzerinde uzlaşı sağlaması durumunda Şubat ayında adayın ismini açıklaması bekleniyor.

Öte yandan, CHP ile İYİ Parti arasında devam eden adaylık tartışmasına DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da dahil oldu. Meral Akşener’in sık sık ‘Kazanacak aday’ vurgusuna yapmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun kendisini adaylığa hazırlıyor görüntüsü, iki parti kurmayları arasında sık sık tartışmaya neden oluyor. Özellikle Kılıçdaroğlu’nun “Herkes Bay Kemal’i beklesin”, “Ya bana katılın ya da önümden çekilin” çıkışlarından sonra Kılıçdaroğlu’nun adaylığını netleştirdiği kulislerde konuşulurken, bir adaylık mesajı da Babacan’dan geldi.

BABACAN’DAN 'BEN DE VARIM' SİNYALİ

Babacan, kendisinin adaylığına ilişkin sorulan soruya “Biz hiçbir siyasi partiyle adaylar konusunda, olası isimler konusunda 'olur' ya da 'olmaz' demiyoruz. Altılı Masada hiçbir isimle ilgili olumlu-olumsuz hiçbir görüş zikredilmedi. Altılı Masa böyle bir mutabakata varırsa hem seçilebilme sorunu olmaz hem de en iyi şekilde ben yaparım, sorun yok” cevabını verdi.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...