Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekdağ’ın milletvekilliği düştü

Düzenleyen:
Yüksekdağ’ın milletvekilliği düştü

POLİTİKA Haberleri

Hüküm giydiğine dair mahkeme kararı kesinleşen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın vekilliği düşürüldü.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın, milletvekilliği düştü. TBMM Genel Kurulunda, grup önerilerinin görüşmelerine geçilmeden önce Başbakanlık tezkeresi okundu. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Başbakanlığın, Anayasanının 84. maddesine göre, Yüksekdağ’ın kesin hüküm giydiğine dair kesinleşen mahkeme kararı hakkında tezkeresini okuttu. Bahçekapılı, anayasanın 76. maddesi kapsamında milletvekili seçilmeye engel bir suça ilişkin olan ve anayasanın 84. maddesi 2. fıkrası gereğince bilgiye sunulan kesinleşmiş mahkeme kararı okunduğu için, Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düştüğünü duyurdu. HDP’nin Meclis’teki sandalye sayısı 58’e düştü.
Bu arada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Doğubeyazıt 2. Asliye Ceza Mahkemesince “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve devletin kurum ve organlarını aşağıladığı” gerekçesiyle 5 ay hapse çarptırıldı. Diyarbakır’da terör soruşturması kapsamında hakkında açılan davada verilen tahliye kararına itiraz edilen HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken ise Ankara’da tutuklandı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...