Erdoğan müjdeleri sıraladı

Düzenleyen:
Erdoğan müjdeleri sıraladı

POLİTİKA Haberleri

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yıl başından itibaren, elektrik fiyatlarında konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlarda ve küçük orta ölçekli işletmeler ile ticarethanelerde kullanılan doğal gazda da yüzde 10’da indirime gidiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

HİZMET ODAKLI BÜTÇE

2019 bütçesi hizmet odaklı bir bütçedir. Ana kalemleriyle baktığımızda bu gerçeği daha iyi görebiliriz. Eğitime bütçenin yüzde 17'sine denk gelen 161 milyar liraya çıkarıyoruz. Sağlığa 157 milyar lira ayırıyoruz. Ana muhalefetin sözcüsü esnaf kepenk kapattı, çiftçi tarlalarını satıyor diyor. Rakamları açıklıyorum buradan, sen hayali bütçeden konuşuyorsun. Biz çiftçimizin, esnafımızın hep yanında olduk. Bunların hayatı yalan üzerine kurulu.

BES'TE DEVLET DESTEĞİNE 4,1 MİLYAR LİRA KAYNAK

Tasarruf sürdürülebilir büyümenin temel şartlarından biridir. BES'teki katılımcı sayısı 7 milyona ulaştı. 2019 bütçesinde devlet katkı payı olarak 4,1 milyar lira daha ayırdık. Genç girişimcileri desteklemek için yıllı 75 bin liraya kadar vergi muafiyeti getirdik. Pek çok sektörde ÖTV, KDV ve harç indirimleri yaptık. Önümüzdeki dönemde istihdam teşviklerine devam edeceğiz. 2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacakların vergi giderlerini devlet üstlenecek. 

2019 GÖBEKLİTEPE YILI

2019 yılını Göbeklitepe yılı olarak ilan ediyoruz. Sadce Göbeklitepe yılı ilan ederken onunla kalmayacağız Gaziantep, Mardin, Adıyaman da bu işin içerisinde olacak. 5 ilimiz bu işinde içinde olacak şekilde bölgeyi ayağa kaldıracağız. Bu kadim yerleşim alanı tüm dünyanın dikkatini çekecek özelliktedir.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA YÜZDE 10 İNDİRİM

Yılbaşından itibaren elektrik fiyatlarında, konutlarda yüzde 10 indirim yapıyoruz. Aynı şekilde konutlar ve ticarethanelerde kullanılan doğalgazın fiyatında da yüzde 10'luk bir indirime gidiyoruz."

İŞ DÜNYASINA TEŞVİK

Bölgesel istihdam teşvikini 1 yıl daha uzatıyoruz. 51 ilde ve 2 ilçede işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018'de 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki yıl 12 ay olarak uygulanacak. Bu teşviklerin de iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum.

SGK TEŞVİKİ DEVAM EDECEK

İş dünyamıza da istihdam alanında katkı sağlamak için bazı destekleri uygulamaya geçiriyoruz. Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. 51 il ve 2 ilçede işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018’de 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 12 ay devam ettireceğiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...