Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Bakan Çavuşoğlu: Rusya ve İran'ın rejimin saldırganlığını durdurması gerekiyor!
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Bakan Çavuşoğlu: Rusya ve İran'ın rejimin saldırganlığını durdurması gerekiyor!

Son Güncelleme: 11 Şubat, 2020 - 14:45
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bakan Çavuşoğlu: Rusya ve İran'ın rejimin saldırganlığını durdurması gerekiyor!
Fotoğraf Başlığı Bakan Çavusoglu: Rusya ve Iran'in rejimin saldirganligini durdurmasi gerekiyor!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rejimin garantörleri Rusya ve İran'ın rejimin saldırganlığını durdurması gerekiyor" dedi

Kaydet
a- | +A

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karadağ Dışişleri Bakanı Srdjan Darmanoviç ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Karadağ ile ikili ilişkileri geliştirmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, gelişmelerin artması için de çalışmalara devam edileceğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu, başkent Podgorica’da gün içinde gerçekleştirdiği görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkileri tüm boyutları değerlendirme fırsatı bulduklarını belirtirken, “Özellikle ekonomik ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz konusunda hemfikiriz. Karma Ekonomik Komisyon toplantısında eş başkanlarımız ve heyetlerimiz 250 milyon dolar hedefini koydular, bu rakamı da aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı. Türk firmalarının, Karadağ’da yaptıkları yatırımları teşvik ettiklerini belirterek, Karadağ hükümetine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Bunun yanında, eğitim, kültür ve turizm alanlarında da iş birliğinin geliştirileceğine inandığını dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu sözlerine, “Karadağ, Balkanlar’ın ve Avrupa’nın önemli bir ülkesidir. Nüfus ve coğrafi olarak küçük olabilir ama özellikle bu bölgenin istikrarı için çok önemli bir ülke. O nedenle Karadağ’ın NATO üyeliğine çok güçlü destek verdik ve bugün Karadağ ile NATO’da da iki müttefik ülke olarak birlikte çalışıyoruz. Karadağ’ın en kısa süre içinde Avrupa Birliği üyeliğini hak ettiğini düşünüyoruz. Bağımsızlığını kazandığı günden bu yana yaptığı reformların ve attığı adımların farkındayız yakından takip ediyoruz takdir ediyoruz ve siyasi engeller olmazsa Avrupa Birliğine de üye olacağına inanıyoruz ve destekliyoruz, AB üyesi olmasak da. Tüm Balkanlar’ın, Avrupa Atlantik kurumlarına entegrasyonunu güçlü bir şekilde destekliyoruz” ifadeleriyle devam etti.

Çavuşoğlu, konsolosluk konularında da iki bakanlık arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini istediğini belirterek, “Akademilerimiz arasında iş birliği var. Diplomatlarımızın eğitimi konusunda tecrübe paylaşımı konusunda birlikte çalışıyoruz. Karadağ’ın İstanbul’da başkonsolosluk açmasından memnunuz. Biz de aynı şekilde Bijelo Polje’de Fahri Konsolos görevlendirdik ve bu iki adımın da ilişkilerimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Biraz önce imzaladığımız anlaşma ile Srdjcan’ın da söylediği gibi Karadağ’ın misyonunun olmadığı ülkelerde ve şehirlerde Karadağ vatandaşlarına konsolosluk hizmeti vermekten büyük bir mutluluk duyacağız. Biz tüm vatandaşlarımıza ve tüm dostlarımıza, dost ülkelerin vatandaşlarına konsolosluk hizmetini daha iyi bir şekilde, daha kaliteli bir şekilde vermek için çaba sarf ediyoruz. Bundan sonra Karadağ vatandaşlarına da bu hizmeti vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi. Çavuşoğlu, Karadağ ile olan siyasi ilişkilerin mükemmelliğine dikkat çekerken, bu ilişkileri daha da geliştirmek istediğini ifade etti.

Çavuşoğlu dün İdlib’de Türk askerine düzenlenen saldırıya ilişkin, “Maalesef Soçi Anlaşması’na göre ve 8 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin’in ortak kararından sonra 12 Ocak itibariyle tekrar ateşkes kararına rağmen rejim, rejimi destekleyenlerin de verdiği özellikle hava desteğiyle beraber saldırganlığını artırdı ve ortada vahim bir tablo var. Sadece bizim açıkladığımız rakamlar değil örneğin BM örgütü olan OCHA’nın yaptığı briefingde, toplantıda, 1 Aralık’tan bu yana 400 sivilin öldüğünü söylediler. Yani BM örgütünün, teşkilatının açıklamasından bahsediyoruz. Aynı şekilde son 2 ayda 700 bin insan evini terk etti. Yani bir ülke nüfusu kadar insan evini terk etmek zorunda kaldı. Kış ortasında bu insanlar zor şartlarda yaşıyor ve bunların yarısı çocuk. Şimdi biz Almanya’nın da maddi destek vermesiyle İdlib sınırları içinde bunlara özellikle briket evler yaparak destek vermeye çalışıyoruz ama bu saldırganlık devam ederse milyonlarca insan gelecek. O zaman bunu yapmak da zor olacak, dolayısıyla bunun durdurulması gerekiyor” dedi.
Saldırıları durdurma konusunda Rusya Federasyonu’na önemli bir görev düştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Biz her zaman tüm imzaladığımız anlaşmalara sadık kaldık Türkiye olarak ve burada rejimin özellikle askeri çözüme inanmasından dolayı sorunlar yaşanıyor ama rejimin garantörleri Rusya ve İran da var, bunu durdurması gerekiyor ve bunun için de Rus muhataplarımızla görüşüyoruz. Esasen, bugüne kadar iş birliğimizden çok önemli neticeler çıktı. Ama maalesef rejimin İdlib’deki saldırıları ve sivilleri öldürmesi ve bizim askerlerimize yine saldırması bu ortaklığa da çok büyük zarar vermeye başladı. Rusya’dan heyetler geldi, görüşmelerimizi yaptık ve dün yine bir kez daha görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanımızla Putin, telefonda görüşecekler. Dolayısıyla, bu görüşmelerle bir netice almak istiyoruz. Dün yine 5 şehidimiz vardı ve bunun da hesabını soracağız. Yani kim olursa olsun bizi hedef alan, askerlerimizi hedef alan kim olursa olsun gereğini yaptık, yapmaya da devam edeceğiz, bunun altında kesinlikle kalmayız. Ama önemli olan, şu anda İdlib’deki bu saldırıların durması, ateşkesin kalıcı bir şekilde artık tesis edilmesi ve Suriye’ye siyasi bir çözüm getirilmesi. Anayasa komisyonu gibi birçok önemli adımları attık ama tüm bunları aşındıran, yok etmeye başlayan bir saldırganlık var ve acımasızca hunharca bir saldırganlık. İnsanları evlerinde hastanelerde ve okullarda hunharca yok eden bir saldırıdan bahsediyoruz. Bunun durdurulması için ne gerekiyorsa onu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 11 Şubat, 2020 - 14:45
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    BDDK izin verdi! Ünlü market de ortak... 10 milyar sermayeyle yeni banka kuruluyor
    BDDK izin verdi! 10 milyar sermayeyle yeni bir ban...
    Kaydet
  • 4
    Beşiktaş'ta 3 yabancı, Slovakya kampında olmayacak: Kendinize takım bulun!
    Beşiktaş'tan 3 yabancıya: Kendinize takım bulun!
    Kaydet
  • 5
    Bruno Fernandes'ten Galatasaray'a yeşil ışık
    Bruno Fernandes'ten G.Saray'a yeşil ışık
    Kaydet
YAZARLAR
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Kimsenin Erdoğan sonrasına hazırlandığı yok
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Tavuk firmaları, “denetim kayyımı” ve piyasa ekonomisi
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş "Kendi düşen ağlamaz": İnternete numara bırakırken bir kez daha düşünün!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Futbol-savaş denkleminde barış
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Türk dünyası şahlanıyor…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Konya'da sanayi sitesinde meydan muharebesi: Tekme tokat kavga kamerada
    Kaydet
  • Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kısa sürede gündem oldu! Dünya Kupası'na damga vuran Türk'ün kim olduğu ortaya çıktı
    Kaydet
  • Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Konut ve taşıtta yeni indirim…
    Kaydet
  • Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
    Elazığ'da trafikte tehlikeli anlar! Peş peşe makas atan sürücü kamerada
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Yapay zeka dolandırıcılığı çığır açtı! 2025 yılında dünyaya zararı 442 milyar dolar
Yapay zeka dolandırıcılığı çığır açtı! 2025 yılında dünyaya zararı 442 milyar dolar
Kaydet
Doğadan toplanması yasak! Kilosu 13 bin liradan alıcısı var
Doğadan toplanması yasak! Kilosu 13 bin liradan alıcısı var
Kaydet
MİT'ten nokta operasyon! Abu Ubeyde kod adlı Ahmet Kazancı yakalandı
MİT'ten nokta operasyon!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası