CHP'li Gürsel Erol'dan Sezgin Tanrıkulu'na 'kimyasal silah' tepkisi: Sana ne kardeşim, sana mı düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
CHP'li Gürsel Erol'dan Sezgin Tanrıkulu'na 'kimyasal silah' tepkisi: Sana ne kardeşim, sana mı düştü

POLİTİKA Haberleri

PKK'nın Türk askeri Zap'ta kimyasal silah kullandı yalanına sahip çıkan CHP'li Sezgin Tanrıkulu'na kendi partisinden de sert tepki geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Tanrıkulu'na ithafen 'Sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?' ifadelerini kullandı.

TSK, Kuzey Irak'ta girilemez denilen neresi varsa girip PKK unsurlarını temizliyor. Çaresizliğe kapılan terör örgütü her zamanki gibi çareyi Mehmeçik'e iftira atmakta buldu. Türk askerinin 17 teröristin etkisiz hale getirildiği Zap'ta kimsayal silah kullandığını öne sürdü. İddiaya HDP ve Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı jet hızında sahiplendi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise TBMM'ye soru önergesi vereceğini söyledi. Birçok kesimden tepki alan Tanrıkulu'nun sözlerine kendi partisinden de tepki geldi.

EROL'DAN CANLI YAYINDA SERT SÖZLER

TV100'de yayımlanan programa katılan CHP Elazığ Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gürsel Erol gündeme dair soruları cevapladı.

"TSK, TÜRKİYE'NİN ONURU VE NAMUSUDUR"

"Kendi partinizin içinde bunu araştıracağız, meclise soracağız diye farklı görüşler de var, bu ne diyorsunuz?" sorusuna CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şu cevabı verdi:

TSK, Türkiye'nin onuru ve namusudur, hepimizin sahip çıkması gerekir. Kurumlarda yanlış yapan yöneticiler olabilir, kurumlar hiçbir zaman siyasetçinin hedefinde ve eleştirisinde olmamalı.

'MYK'DA GÜNDEME GELECEKTİR'

TSK'nın eylemleri sorgulanamaz, eleştirilemez ve o eleştirileri de sorumsuzca buluyorum. CHP'nin köklerinin nereye dayandığını bilmeyenlerin bu şekilde açıklama yapmasını asla doğru bulmuyorum, o açıklamayı yapan arkadaşımız MYK'da gündeme gelecektir.

"SANA NE KARDEŞİM, SANA MI DÜŞTÜ"

Uluslararası güçlerin olduğu bir bölgede 'TSK kimyasal silah kullandı' ya arkadaşlar bu oyunlara gelmeyin, bu aptalca iddialara, karalamaya hele de seçime giderken sana ne kardeşim. Bu açıklamayı yapmak sana mı düşer?

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...