Cumhurbaşkanı Erdoğan son adayları belirledi! AK Parti ve MHP 809 yerde seçime ayrı girecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan son adayları belirledi! AK Parti ve MHP 809 yerde seçime ayrı girecek

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhur İttifakı'nda yerel seçimler için adaylık sürecinde sona gelindi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son olarak 6 ilde 28 ilçe belediye başkan adaylarının değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, son adayları belirledi. İsimlerin önümüzdeki günlerde peyderpey açıklanması bekleniyor.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti aday belirleme çalışmalarını bitirdi. Aday belirleme komisyonu ile önceki günü Genel Merkezde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Antalya, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Trabzon ve Bolu’nun da bulunduğu 28 ilin ilçe belediye başkan adaylarının değerlendirmesini yaptı. Aralık ayından bu yana mesaisini yerel seçimlere ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, son toplantı ile henüz ilan edilmeyen tüm ilçe belediye başkan adaylarını belirledi. İsimlerin önümüzdeki günlerde peyderpey açıklanması bekleniyor.

HEYETLER BUGÜN BİR ARAYA GELİYOR

Öte yandan Cumhur İttifakı'nda meclis üyeliği için görüşmeler sürüyor. AK Parti ve MHP seçim heyetlerinin bugün bir araya gelmesi bekleniyor. Şimdiye kadar yaptıkları 13 toplantı ile belediye başkan adayları konusunda iş birliği çalışmalarını tamamlayan heyetler, bu toplantıda meclis üyeliği konusunu masaya yatıracak. Hangi bölgelerde fermuar sistemi, hangi bölgelerde farklı bir sistem uygulanacağı kararlaştırılacak. Görüşmelerin birkaç güne bitmesi bekleniyor.

102 YERDE MHP DESTEKLENECEK

Şimdiye kadar 715 adayını açıklayan MHP’nin, listelerin YSK’ya teslimi için son gün olan 20 Şubat’ı beklemeyeceği, 15 Şubat’ta teslim edeceği belirtiliyor. Bu yüzden ittifak görüşmelerinin birkaç güne bitmesi öngörülüyor. Aralarında il, ilçe ve beldelerin bulunduğu 809 yerde AK Parti ve MHP ayrı ayrı seçime giriyor. 102 yerde MHP adayları destekleniyor. 919 yerde ise MHP’nin ayrı aday gösterebileceği, bu sayının ittifak görüşmeleri kapsamında düşebileceği ya da artabileceği kaydediliyor.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...