Meclis Başkanı Şentop: Erdoğan için Nobel'e başvurdum

- Güncelleme:
Meclis Başkanı Şentop: Erdoğan için Nobel'e başvurdum

Politika Haberleri

Meclis Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'ne başvurduğunu açıkladı. Şentop “Tarafsız değerlendirilerek hakkının teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi konusunda girişimlerinin olduğunu söyleyen Meclis Başkanı Mustafa Şentop, başka ülkelerin milletvekillerinin de bu konuda girişimleri olduğunu belirtti. TBMM’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Şentop “Tarafsız, ön yargısız bir değerlendirme yapılarak hakkının teslim edilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

6 NİSAN’DAN ÖNCE SEÇİM OLMAZ

Muhalefetin seçimle ilgili yaptığı, 6 Nisan tarihinden önce olursa erken seçime evet diyecekleri, o tarihten sonra ise evet demeyeceklerine yönelik açıklamaları değerlendiren Şentop “Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. 18 Haziran’dan bir hafta önce yapılsa bile teknik olarak erken seçimdir. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem Meclis’te hem Cumhurbaşkanlığı’nda var. Belirler derken, hemen bir hafta sonrasını kastetmiyorum. Yüksek Seçim Kurulunun bir takvimi var. Cumhurbaşkanı bu kararı aldığı takdirde ise karar almasından 60 gün geçtikten sonraki ilk pazar seçim yapılır. Bu açıdan, 6 Nisan’dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum” dedi.

EYT düzenlemeyle ilgili yapılacak görüşmeler hakkında da bilgi veren Şentop “EYT düzenlemesi bu hafta açıklanabilir. Meclis’e bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilir. Ocakta Meclis’te değerlendirilir” diye konuştu. Başörtüsü düzenlemesi ile ilgili Şentop “400’ün üzerine bir oyla Meclis’ten geçebilir diye düşünüyorum. Bu durumda referanduma da gerek kalmaz” değerlendirmesini yaptı.

Bu video da ilginizi çekebilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...