İYİ Parti'li Poyraz'dan Akşener'e 'adaylık' çıkışı: Kararını gözden geçirmeli

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İYİ Parti'li Poyraz'dan Akşener'e 'adaylık' çıkışı: Kararını gözden geçirmeli

POLİTİKA Haberleri

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, partisinin genel başkanı Meral Akşener'in aday olması durumunda seçimi kazanacaklarından yüzde yüz emin olduğunu söyledi. Akşener ise geçtiğimiz günlerde aday olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB başkanı Mansur Yavaş'ı işaret etmişti.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir programda Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in ‘başbakan adayıyım’ kararını gözden geçirmesini çok isterim" dedi.

'OCAK AYINDAN SONRA ADAY BELLİ OLUR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması' organizasyonunda "Hayırlı uğurlu olsun diyorum, haydi arkadaşlar başlıyoruz" ifadelerini kullanımış ve kürsüye Türk bayrağı rozeti ile çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına yorumlanan bu haretine ise Poyraz , "Sayın Kemal Bey’in açıklamalarından aday olduğuna ilişkin bir kanaat oluşuyor ama Kemal Bey’in de adaylık açıklaması yok. Ocak ayından sonra aday belli olur. Bu toplantıdan sonra müzakereler başlamış olur. Önemli olan ‘Ben adayım’ deme iradesinin ortaya konulması" dedi. 

"YÜZDE YÜZ KAZANIRIZ"

Akşener'in aday olmasını istediğini belirten Poyraz, "Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanacağımızdan yüzde yüz eminim. Akşener'in ‘başbakan adayıyım’ kararını gözden geçirmesini çok isterim ama maalesef Sayın Genel Başkanımızın söylediklerinin arkasında durma ve sonuçlarının bedellerini ödeme gibi siyasi alışkanlığı var" ifadelerini kullandı.

'ADAYLIK TAKVİMİNDE İLERLİYOR'

Adaylık meselesinin uzadığına ilişkin düşüncelere ise Poyraz, "Adaylık takviminde ilerliyor" cevabını verdi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...