Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu üstü örtülü uyardı: İstanbul'a hizmet etmeye devam edecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu üstü örtülü uyardı: İstanbul'a hizmet etmeye devam edecek

POLİTİKA Haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu “Ekrem Bey İstanbullulara hizmet etmeye devam edecek” diyerek İmamoğlu’nun adaylık yolunu kesti. Yardımcısı Ali Öztunç da “Adayımız Kılıçdaroğlu” ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi siyasette tartışma konusu olurken, CHP’yi karıştırdı. İyi Parti lideri Meral Akşener’den destek alan İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için yeşil ışık yaktı. Bir süredir kendisinin aday olacağı dillendirilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise İmamoğlu’na “işine bak” mesajı verdi.

Dün katıldığı televizyon programında tartışmayı değerlendiren Kılıçdaroğlu, mahkeme kararının aday belirleme sürecini etkilemeyeceğini söyledi. CHP lideri “Ekrem Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullulara hizmet etmeye devam ediyor. Hiç kimse Ekrem Bey’i hizmetten geri bırakamayacak” dedi. Kılıçdaroğlu, kararı öğrendiği Almanya’da kendisini Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun aradığını, İyi Parti lideri Meral Akşener ile görüşmedeğini söyledi.

MUHALEFET LİDERLERİ SARAÇHANE'DE

Bu arada muhalefet liderleri dün Saraçhane’de ikinci mitinglerini yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, rahatsızlığını öne sürerek mitinge katılmadı. Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık İmamoğlu’na destek çıktı. Mitinge Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra diğer muhalefet liderleri Meral Akşener, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Gültekin Uysal ile CHP’li büyükşehir belediye başkanları da katıldı.

Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin adayının Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Öztunç “Ekrem Bey görevinin başında. Altılı Masa neye, kime karar verir bilemeyiz ama biz masaya Kılıçdaroğlu’nun ismini götüreceğiz. CHP’liler olarak netiz ve gaza gelmeyiz. Hedefimiz 13. Cumhurbaşkanının CHP’nin veya Millet İttifakı’nın adayı olmasıdır” dedi.

BAŞSAVCILIKTAN DİLEKÇE

Diğer yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İmamoğlu’na verilen cezada gerekçeli karar açıklanana kadar istinaf başvuru süresinin korunması talebiyle Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesine dilekçe sundu.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu üstü örtülü uyardı: İstanbul'a hizmet etmeye devam edecek
Altılı Masa’nın liderleri, Saraçhane’deki mitingde bir araya geldi

AKŞENER: 85 MİLYON SENİN YANINDA

Saraçhane’deki mitingde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Genel Başkanlarıma söz veriyorum, Altılı Masa’nın en çalışkan neferi ben olacağım. Bugünden itibaren Türkiye için yeni bir dönem başlıyor” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da “Adaletin içindeki kurtları tek tek temizleyeceğiz. Geri adım atmayacağız. Kararlılıkla Ekrem İmamoğlu’nun arkasında duracağız. Hiçbir güç Ekrem İmamoğlu’nu İstanbul’a hizmet etmekten alıkoyamaz” diye konuştu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “16 milyon İstanbullunun dışında 85 milyon Türkiye’nin de senin (İmamoğlu) yanında olduğunu burada Saraçhane’den görüyorum” dedi.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan da “Ekrem İmamoğlu’na, Canan Kaftancıoğlu’na, Demirtaş’a yapılan hukuksuzluğu reddediyorum. İktidarın kayyumla rövanş almasını reddediyorum” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise “Meselemiz İmamoğlu’nun hak ettiği makamı korumak değil. İstanbul seçmeninin iradesini korumaktır” görüşünü dile getirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...