Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş vefat etti

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş vefat etti

Politika Haberleri  / Ajanslar

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın geçen sene kalp krizi geçiren babası Tahir Demirtaş, bu sabah hayatını kaybetti. Demirtaş, babasının cenazesine katılmadı.

4 Kasım 2016'dan beri Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş geçen yıl kalp krizi geçirmişti. Selahattin Demirtaş, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek babasıyla kısa bir süre görüştürülmüş, ardından ise tekrar Edirne Cezaevi'ne götürülmüştü. 

Uzun süredir kronik rahatsızlıklar yaşayan Tahir Demirtaş, Diyarbakır'daki evinde bugün sabah hayatını kaybetti.

DEMİRTAŞ KATILMADI

Demirtaş, yasını cezaevinde yaşamak istediğini ve bu konuda bakanlıktan herhangi bir talepte bulunmayacağını duyurdu. Tahir Demirtaş’ın cenazesi bugün saat 16.00 sularında Mardin Kapı Mezarlığı'nda defnedildi. 

SİYASİLERDEN TAZİYELER

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Bababcan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı.

,

DEMİRTAŞ'TAN MESAJ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Parti de sosyal medya hesabından Demirtaş'ın kamuoyuna mesajını paylaştı. Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et, nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun. Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum."

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...